woensdag, juni 12, 2024
HomeStompwijk (zo)Stompwijk (zo) interviewsStompwijk'92 heeft eindelijk lekkere gevoel terug

Stompwijk’92 heeft eindelijk lekkere gevoel terug

-

Derde klasse A (zaterdag)- Stompwijk’92 heeft de tweede zege van het seizoen te pakken. Nadat Van Nispen op de openingsdag werd geklopt, moest nu SCW capituleren. Uiteraard is de ploeg van Eric van Manen daarmee nog lang niet gered, maar de opluchting was bijster groot bij de ex-zondagclub.

Pim van der Arend: ,,Ik zat zaterdagavond wel een stuk vrolijker op de bank, ja. We wisten dat dit een hele belangrijke pot was, temeer omdat we volgende week Van Nispen voor de tweede keer treffen. Dus dit was een must win game en daar zijn we in geslaagd. Vanaf het begin van de wedstrijd zaten we er goed in. Dan is het ook lekker dat je op voorsprong komt. Bart van Santen speelde Joeri van der Salm aan en hij kon de bal vasthouden. Uiteindelijk kwam die via de kluts bij Rick de Haan en hij drukte af. Daarvoor hadden we al twee kansen in de 1 op 1, maar deze voorsprong gaf ons moed. We zaten er vaak tussen en waren ronduit gevaarlijker.”

In de rust was de stemming al goed bij Stompwijk’92. ,,Na zoveel nederlagen voelde het uiteraard goed aan, maar we wisten ook dat we het koppie erbij moesten houden. Na de 0-2 kwam het gevoel op dat deze binnen was. Ik speelde Kite Beuvink aan, die het overzicht hield en Nick Ammerlaan aanspeelde. De 0-2 was een bevrijding. Leuk dat die gasten belangrijk waren met hun invalbeurt. Helaas kregen we vlak voor tijd nog een treffer tegen en gingen zij vol pompen. Gelukkig hielden we stand en zo hebben we onszelf eindelijk verlost van die eindeloze reeks met verliespartijen.”

Ondanks dat de tegenstander zo vaak gefeliciteerd moest worden, bleef de stemming prima volgens de middenvelder. ,,Ik had eigenlijk wel verwacht dat het om zou slaan, maar de groep bleef bijeen en we bleven ervoor knokken. Het is ook echt een vriendengroep zonder eilandjes. Jong en oud, het gaat prima samen bij ons. Wel merkte ik bij mezelf dat het plezier wat tanende was, want hoe meer je verliest hoe uitzichtlozer het wordt natuurlijk. Mochten we volgende week kunnen winnen dan sluiten we weer aardig aan. De weg is nog heel lang, maar hier kunnen we wel verder mee. Het is en blijft een fantastische groep en daar wil je dan uiteraard ook wel successen mee boeken.”

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, B. van Santen, Kemna, Van Veen, Knijff, De Haan, L. van Santen, Bregman, Van der Arend, Korte, Van der Salm.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read