maandag, mei 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStompwijk'92 wint van concurrent Sporting Leiden in strijd om degradatieplaatsen

Stompwijk’92 wint van concurrent Sporting Leiden in strijd om degradatieplaatsen

-

Derde klasse A (zaterdag) – Stompwijk’92 deed goede zaken tegen Sporting Leiden in de degradatiestrijd. De bezoekers konden de drie punten goed gebruiken in een poging om directe degradatie te voorkomen. Aan de andere kant had de thuisploeg de punten graag op Sportpark Morsch gehouden, maar voor de Leidenaren komt de degradatiestreep nu heel dichtbij: 2-3.

De openingsfase van de wedstrijd was een beetje rommelig door het gladde veld waar beide teams even aan moesten wennen. Het was Sporting Leiden dat ondanks de glijpartijen het meest de bal had en ook het initiatief in de wedstrijd nam. De verdediging van Stompwijk stond echter als een huis en was erg attent op de counter die al vroeg in de wedstrijd tot twee kansen leidde.

De strijd om het balbezit bevond zich op het middenveld waar ook de meeste overtredingen gemaakt werden. Zo ook na ongeveer een kwartier spelen toen Tim van Veen namens Stompwijk mocht aanleggen voor een vrije trap na een duw in de rug. De bal die bijna vanaf de middenlijn direct op het doel werd geschoten en extra vaart kreeg door een lastige stuiter kon niet geklemd worden door Sem Ouwerkerk, waarna Kevin van Bemmelen er als de kippen bij was om de openingstreffer te maken: 0-1.

Stompwijk leek meer te durven voetballen na hun doelpunt en gebruikte de vleugels goed die erg attent waren op elke diepe bal richting het hok van de thuisploeg. Toch liet Sporting Leiden zich niet zomaar uit het veld slaan en creëerde een paar grote kansen voor onder meer Bas Beijersbergen.

Na de rust verdubbelde Stompwijk al snel de score door een treffer van Kite Beuvink. ,, Ik kreeg de diepe bal met nog een verdediger naast me. Ik zag dat de keeper toen uit kwam en besloot onder hem door te schieten. Hij raakte hem nog wel aan maar gelukkig ging de bal er nog via de binnenkant van de tweede paal in”, zo vertelde de meest gevaarlijke man van de wedstrijd over de 0-2.

Sporting Leiden kwam echter met een heel snel antwoord. De Leidenaren maakten binnen twee minuten de aansluitingstreffer via Dilano Lardee. De thuisploeg zocht al meer de zijkanten om vervolgens een voorzet te geven en zodoende kopte Lardee van bal vanaf links de verre hoek in waardoor de spanning meteen terug was: 1-2.

Dit duurde echter niet lang want na driekwart wedstrijd was het gedaan met de hoop. Joeri van der Salm maakte de verlossende treffer voor Stompwijk tot ergernis van Ronald Mink. ,, Na de 1-3 was het een verloren wedstrijd. We waren niet meer bij machte om aan te sluiten. Het was vooral de lange bal waar we het moeilijk mee hadden.  Dan valt de 2-3 door Lardee net te laat om er nog een resultaat uit te kunnen slepen. Het is gewoon jammer, een gemiste kans om te kunnen aanhaken en nu moeten we oppassen dat we niet direct degraderen”, aldus de nummer vijf van Sporting Leiden.

Sporting Leiden – Stompwijk’92: 2-3 (0-1) 18. Van Bemmelen 0-1 53. Beuvink 0-2 55. Lardee 1-2 73. Van der Salm 1-3 93. Lardee 2-3.

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Dieke, Heemskerk, Van Egmond, Mink, Hamelink, Glasbergen, Van der Meel, Boukhidous, Beijersbergen, Te Hennepe.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, Van Santen, De Haan, Knijff, Ammerlaan, Korte, Van Veen, Van der Salm, Van Bemmelen, Tjebbe.

Max Heederik

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read