woensdag, juni 12, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk’92 ziet bekende speelstijl nu wel renderen, 0-4 winst bij VVSB

Stompwijk’92 ziet bekende speelstijl nu wel renderen, 0-4 winst bij VVSB

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk gaf de laatste 7-0 thuiszege op Van Nispen ons vertrouwen, ook in de wetenschap dat het net zo makkelijk 12-0 had kunnen worden. Maar nu uit met 0-4 winnen bij VVSB, waar we eerder met 1-2 thuis van verloren, geeft aan dat we lekker bezig zijn. En twee keer de nul voelt voor de defensie zeker ook niet verkeerd. Ben toch benieuwd of onze trainer Erik van Manen morgen echt in zijn Stompwijk’92-coachingsjas gaat kijken bij de VVSB-zondagtak”, aldus de jonge Stompwijker verdediger Tim van Veen.

Met een twaalfde plek met 9 uit 14 leefde Stompwijk’92 duidelijk beneden haar stand en alles zou worden gedaan om directe degradatie te voorkomen. Uit bij VVSB op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout wachtte een pittige tegenstander die negende stond met 19 uit 14. Van Veen: ,,We kwamen iets beter dan de thuisploeg uit de startblokken en als we ons handelsmerk, de lange bal, benutten werd er nu ook prima aangesloten. En uit een getrainde aanvalsopzet, eindigend met een voorzet hoog bij de tweede paal, was het nu Lars van Santen die de 0-1 aantekende. Dik verdiend en dat was ook de ruststand.”

Van Manen, die zijn contact voor volgend seizoen heeft verlengd, wees erop zo door te blijven gaan. Hij was ook zeer content met de vertoonde inzet en hamerde erop om nu niets weg te geven wat in eerdere wedstrijden te vaak wel gebeurde. ,,We hadden er nu wel vertrouwen in, waar we vroeger met een kleine voorsprong te angstig gingen spelen. En het gaf zeker een gerust gevoel dat met invaller Nick Ammerlaan en Kite Beuvink, tweemaal, de voorsprong werd uitgebouwd naar 0-4 wat dan ook uiteindelijk de eindstand werd. Zo kwamen ze beiden ook op negen seizoentreffers”, aldus de makkelijk verhalende Van Veen.

Hiermee kwam Stompwijk’92 op 12 uit 15 en bleef daarmee twaalfde waar VVSB negende bleef met 19 uit 15. Op 4 maart wacht thuis het hoog geplaatste Blauw Zwart als tegenstander. Zij staan nu derde met 29 uit 15 na de 4-0 winst op AVV Alphen vandaag. Van Veen: ,,We hebben uit met 4-2 van ze verloren, maar waren toen zeker ook niet kansloos. Als we deze strijdlust aanhouden moet het tegen hen nu ook wel lukken. Jammer in ieder geval dat we nu een paar weken even geen competitie hoeven te spelen. Maar dat is niet anders.”

VVSB – Stompwijk’92 0-4 (0-1). Van Santen 0-1, Ammerlaan 0-2, Beuvink 0-3, Beuvink 0-4.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, Van Veen, Knijff, De Haan, L. van Santen, Bregman, Korte, Van der Salm, Beuvink en Van der Arend.

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read