HomeZaterdagDerde klasseVertrouwen terug bij Stompwijk’92 na forse uithaal tegen Van Nispen

Vertrouwen terug bij Stompwijk’92 na forse uithaal tegen Van Nispen

-

Derde klasse A (zaterdag) – Het bekijken van de uitslag van Stompwijk’92 – Van Nispen zal bij sommigen misschien wat verwarring hebben veroorzaakt. De Stompwijkers stonden dertiende en incasseerden dit seizoen bijna drie keer meer dan ze zelf scoorden, maar ineens lijkt het alsof er een vuurtje is ontstaan. De 1-2 overwinning op SCW kreeg zaterdag een goed vervolg tegen Van Nispen: 7-0.

Goed is in deze misschien een understatement. Toch zag ook doelman Jesper van Leeuwen deze uitslag niet direct aankomen: ,,Toen ik vanmorgen wakker werd, had ik deze ook niet echt verwacht, eigenlijk. Je verwacht toch dat Van Nispen ook alles zou geven tegen een andere laagvlieger, maar het pakte voor ons goed uit in ieder geval.”

Hoewel je het niet zou verwachten bij zo’n ruime uitslag, liep het volgens Van Leeuwen niet helemaal soepel in de eerste helft bij de thuisploeg. ,,Het liep eigenlijk een beetje stroef. We waren wel de bovenliggende partij, maar we verzuimden te scoren.” Tot Lorenzo Korte na een klein half uur de score opende. ,, Vanaf dat moment ging het eigenlijk best wel lopen en in het laatste kwartier van de eerste helft liepen we verder uit naar 3-0.”

,,We hebben gasten die hard kunnen werken en de combinaties begonnen lekker te lopen, dus we kregen echt vertrouwen in de wedstrijd”, vertelt Van Leeuwen. In de tweede helft liep de machine aardig verder. ,,En dat is gunstig voor ons doelsaldo, want dat hebben we misschien hard nodig later dit seizoen.”

Van Leeuwen vervolgt: ,,We hebben dit seizoen negen keer op een 1-0 voorsprong gestaan, dus het is voor ons toch altijd wel billenknijpen als we voorstaan. Maar vandaag was dat niet het geval. In de eerste helft hadden we nog wel wat meer kunnen scoren, maar als je naar de tweede helft kijkt, hebben we echt veel kansen gecreëerd. En gemaakt ook.”

Vorige week won Stompwijk’92 al van SCW, dus deze kleine reeks wekt bij Van Leeuwen en zijn ploeg wat vertrouwen op. ,,Volgende week spelen we tegen VVSB, waar voor ons echt wel kansen liggen. Door deze twee overwinningen, al is het tegen laagvliegers, ontstaat er echt wel vertrouwen om meer punten te gaan pakken.”

Van Leeuwen spreekt uit wat het doel van zijn team is: inlopen op het middenveld van de competitie en degradatie ontlopen. ,,Misschien is dat wel heel enthousiast en zit ik ver in dromenland, maar je weet maar nooit.” Dromen zou voor Van Leeuwen na de wedstrijd nog even moeten wachten: de kantine van Stompwijk’92 is volgens de doelman altijd gezellig. Vooral na een overwinning.

Stompwijk ’92 – Van Nispen 7-0 (3-0): 22. Korte 1-0, 38. Van der Salm 2-0, 41.Van Veen 3-0, 48. Korte 4-0, 72. Beuvink 5-0, 86. Beuvink 6-0 (strafschop), 88. Van Santen 7-0.

Eerder op de dag was er nog meer goed nieuws te melden bij de nu nummer twaalf van het klassement (AVV Alphen ging ruimschoots onderuit). Trainer Erik van Manen werd namelijk vastgelegd voor ook het seizoen ’23-’24. Het huidige ‘huwelijk’ bevalt aan beide kanten.