maandag, februari 26, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A (speeldag 6), zaterdag 4 november

Voorbeschouwing derde klasse A (speeldag 6), zaterdag 4 november

-

ESTO-TAVV

Ludo Pistorius, trainer van TAVV, kon wel leven met het puntje dat zijn club overhield aan de confrontatie met Lugdunum. Kritisch was hij wel over het spel van zijn mannen, dat moet beter concludeerde hij. Of er verbetering te constateren is zal zaterdag blijken in Bodegraven als ESTO de tegenstander is. De ploeg komt moeilijk te scoren, slechts zes doelpunten uit vijf wedstrijden, maar sprokkelde desondanks acht punten bijeen. ESTO verloor alleen de ontmoeting tegen BSC’68 en dat geeft wel aan dat de thuisploeg geen katje is, dat zonder handschoenen aangepakt kan worden. TAVV zal dus vol aan de bak moeten om met de volle buit richting Ter Aar terug te keren en zo aansluiting te houden bij de kopgroep.

Koudekerk- SV Aarlanderveen

Zaterdag staan er op Sportpark Koudekerk twee ploegen tegenover elkaar die een prima zaterdag beleefden op de laatste zaterdag van oktober. Koudekerk won in Leiden de lastige uitwedstrijd tegen DoCoS en Aarlanderveen veegde het arme BSC’68 met 7-1 van de mat. Voor de Veners kwam de zege als geroepen, want in de eerste drie ontmoetingen had men maar een puntje kunnen vergaren en dat was onder het niveau wat men in Aarlanderveen gewend was. De mouwen zijn blijkbaar opgestroopt en de puzzelstukjes in elkaar gevallen zoals dat heerlijk clichématig heet. Drie punten ophalen in Koudekerk en weer op naar de top zal de optimistische fan van de bezoekers denken. Eenvoudig zal dat zeker niet worden. Ook Koudekerk verloor de eerste twee ontmoetingen en ook daar lijkt men de juiste formule gevonden te hebben. Met genoegen zal men in Koudekerk terugdenken aan de wedstrijd van vorig jaar die met 4-1 gewonnen werd. De neutrale toeschouwer zal op een open en heerlijke pot voetbal hopen en die verwachting zal wel eens waar gemaakt kunnen worden gezien de spelopvatting over en weer.

Lugdunum-RKDES

Frivool en fris aanvallend voetbal, maar te weinig rendement; zo was Lugdunum in de ontmoeting tegen TAVV te karakteriseren. Mede door de improductiviteit nemen de Leidenaren een elfde positie in en dat is teleurstellend te noemen. De groenwitten hopen minimaal een klassering minimaal hoog in de middenmoot te veroveren, maar moet er toch echt meer gescoord moeten worden. Groenwit mist topscorer Koos de Haas deerlijk. De pechvolle speler is zwaar geblesseerd en Lugdunum zal het zonder hem moeten rooien. Een moeilijke klus, zeker als koploper RKDES op bezoek komt. De tegenstander uit Kudelstaart heeft die mooie positie vooral te danken aan de ijzersterke defensie: slechts twee maal moest de doelman van RKDES capituleren. Dat het aanvallend allemaal wat minder is blijkt uit het feit dat de bezoekers slechts drie keer meer scoorden dan het op de elfde stek verkerende Lugdunum. Geen kansloze missie voor groenwit derhalve.

Soccer Boys-Zwammerdam

De 4-1 zege op Zevenhoven werd in Zwammerdam met open armen ontvangen als zijnde de eerste zege van het seizoen. Relativeren is echter wel op zijn plaats. Zevenhoven bungelt onderaan met vijf nederlagen uit evenzovele wedstrijden. Soccer Boys is van een geheel ander kaliber. De Boys staan tweede en verloren alleen nipt van koploper RKDES. Uit het feit dat Zwammerdam slechts een keer verloor blijkt dat de ploeg moeilijk te kloppen is. Met een vierde gelijkspel zal ‘Damme’ zaterdag wellicht al content zijn.

Zevenhoven-DoCoS

In Leiden wordt de stormbal gehesen na de 1-3 thuisnederlaag tegen Koudekerk. Dat DoCoS tot nu toe onder de maat presteert werd zo nog eens benadrukt. De degradant bevindt zich opnieuw in een precaire positie. Een punt uit vijf ontmoetingen en veertien doelpunten tegen is geen prettig uitgangspunt voor wedstrijd nummer zes. Opponent Zevenhoven staat er echter nog beroerder voor en dat moet voor DoCoS aanleiding zijn om de thuisploeg nog dieper in de penarie te drukken. Trainer Edwin Vurens zal alleen met een (ruime) zege tevreden zijn. Roodwit zal echter meer moeten doen om uit de onderste regionen te geraken. Volgende week komt Soccer Boys op bezoek en ook tegen de sterkere teams uit de afdeling zullen punten gehaald moeten worden.

Altior-ASC

Kun je vijfde staan en als enige ploeg ongeslagen zijn? Dat zoiets inderdaad mogelijk is bewijst ASC. Met drie gelijke spelen en twee zeges doet de Oegstgeestse ploeg goed mee. Als trainer Stefan Kaaijvanger en zijn selectie echt een stek in de top willen veroveren zal er gewonnen moeten worden in Langeraar. Onmogelijk lijkt dat, kijkend naar de cijfers tot nu toe, niet. Altior won maar een keer, uit bij Lugdunum met 1-3, en staat twaalfde. Het lijkt een te nemen hindernis, maar juist ploegen in de gevarenzone zullen vechten in de hoop een betere positie te veroveren. Het thuispubliek zag hun favorieten de twee wedstrijden verliezen en dat steekt bij de dorpsclub. ASC dient terdege op te passen.

Overig: BSC’68- RVC’33

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read