zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 15 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 15 april

-

FC Oegstgeest – Nieuwkoop

,Terug naar Oegstgeest’ is een begrip in de literaire wereld, maar ook inmiddels een veelgehoorde kreet op sportpark de Voscuyl. De verwijzing naar het boek van Jan Wolkers is natuurlijk een knipoog, echter noodzakelijk voor het team van trainer Thymen Kruider is dat er punten worden gehaald. Afgelopen jaargang ging het seizoen als een nachtkaars uit, met als resultaat een laatste plaats in de derde periode. Na vier nederlagen op rij zou een overwinning meer dan welkom zijn anders moet er zelfs nog met een schuin oog naar beneden worden gekeken. Tegenstander Nieuwkoop haalde afgelopen weekend in en deed dat niet ondermaats, door een late goal werd nog verdienstelijk geremiseerd tegen en bij SV Aarlanderveen. Spectaculairder was de overwinning na strafschoppen in de districtsbeker tegen vierde divisionist Nieuwenhoorn, met als beloning een halve finale en een ticket voor de ‘grote’ KNVB beker. De Oegstgeestenaren zijn dus gewaarschuwd.

VVSB –  SV Aarlanderveen

De Trots van de Polder mocht afgelopen zaterdag nog de wei in, op eigen grondgebied werd de topper tegen buur Nieuwkoop gespeeld en nadat de kruitdampen waren opgetrokken hadden beide ploegen een punt verdiend. De late gelijkmaker was wel een domper voor de ploeg van Sander van Dijk, het uiteindelijke doel blijft uiteraard onveranderd en dat is promoveren naar de tweede klasse. Het liefst direct via een kampioenschap, echter is het wel prettig als er al een periodetitel in de tas zit. De reis gaat nu naar Noordwijkerhout waar Voetbal Vereniging Sint Bavo wacht. Een normaliter redelijk stabiele ploeg maar dit seizoen erg wisselvallig. Of dit te maken heeft met het opdoeken van de zaterdagtak aan het einde van het seizoen blijft gissen, feit is wel dat er voldoende kwaliteit aanwezig is.

Stompwijk’92 – Koudekerk

Voor de winterstop was deze wedstrijd een zekerheidje, de Stompwijkers weten echter weer wat winnen is en zitten vol zelfvertrouwen. Uit de laatste vijf wedstrijden werden negen punten gehaald en werd er met nipt verschil verloren van DWO en Blauw Zwart. Bij de mannen van Erik van Maanen heeft Nick Ammerlaan het net inmiddels ook weer gevonden, een geruststellende gedachte als je weet dat het achterin wel goed zit. Een op papier zeer aantrekkelijke wedstrijd, wetende dat het goed voetballende Koudekerk op bezoek komt. De debutant in de derde klasse doet het meer dan uitstekend en Jarno Verweij en Gert Labots kennende zal er geen genoegen worden genomen met de huidige vierde plek. Druk houden op de top drie en dan aan het einde van het seizoen wel kijken waar dit toe leidt. Een ding is zeker, een gelijkspel ligt niet in de lijn der verwachtingen want beide ploegen scoorden dit seizoen nimmer een éénpunter.

Van Nispen – Sporting Leiden

DRIE PUNTEN NOODZAKELIJK. Alhoewel ook Sporting Leiden uiteraard de volle aandacht dient te krijgen, kan deze voorbeschouwing met een aantal zinnen worden afgedaan. Winnen is de enige optie, op de eerste plaats om rechtstreeks degradatiegevaar te ontlopen maar ook om het gat met de veilige achtste plaats niet al te groot te laten worden. Van Nispen speelt volgend seizoen op zeker al in de vierde klasse.

AVV Alphen – Lugdunum

Een uitwedstrijd in Alphen tegen de gelijknamige AVV kan alleen blijde gezichten geven als er met een driepunter terug naar Leiden wordt afgereisd. Zelfs nog even koploper geweest, maar na een mindere fase vinden de groenwitten uit de Kikkerpolder zich terug op een zesde positie. Gezien het beschikbare spelersmateriaal mag er meer verwacht worden maar schijnt een oude kwaal weer op te spelen, een matige trainingsopkomst. Aan Marco Harleman en Nino Poulina de schone taak om in de laatste zes wedstrijden de ploeg bij elkaar te houden om wellicht nog een paar plekken te stijgen en nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde periode. De heenwedstrijd eindigde in een ruime 5-1 overwinning, laat dit dan het vertrouwen geven naar zaterdag.

Overige wedstrijden : DWO – RKDES, Blauw Zwart – SCW

Must Read