zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 21 januari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 21 januari

-

Stompwijk’92-Aarlanderveen

Op 24 september versloeg Stompwijk’92 Van Nispen met 1-2. Daarna gingen alle tien de ontmoetingen verloren voor de mannen van Erik van Manen. Alleen voor het eerder genoemde Van Nispen verliep het seizoen troostelozer. Deze ploeg haalde nog geen punt. Het gat voor Stompwijk’92 naar een veilige plek, vijftien punten, is realistisch gezien niet te overbruggen. De kloof naar de nummer elf is zes punten en dat is niet onmogelijk. Het zou nacompetitie betekenen, maar elke strohalm is er een. Het is dus de allerhoogste tijd voor topschutter Nick Ammerlaan en zijn teamgenoten om punten bij elkaar te voetballen, liefst te beginnen met zaterdag als Aarlanderveen op visite komt. Deze ploeg kreeg in de laatste ontmoeting voor de winterstop een lelijke tik op de neus van DWO. De 1-0 nederlaag betekende de eerste verliespartij van de Veners. De ploeg zal echter het kampioenschap absoluut nog niet uit het hoofd gezet hebben, logisch, want de achterstand op koploper Lugdunum is twee puntjes. Aarlanderveen reist zaterdag naar Stompwijk om de drie punten op te halen, zo simpel is het. Het speelde midweeks overigens een oefenduel tegen tweedeklasser Alphia met 1-1 gelijk.

Sporting Leiden-RKDES

Morsclub Sporting Leiden sloot het eerste deel van het seizoen naar tevredenheid af. Na twee nederlagen speelden de mannen van Huig Jan Heeringa gelijk in de derby tegen Lugdunum en dat was een prima resultaat. Om gevrijwaard te blijven van de nacompetitie om degradatie zal Sporting Leiden vaker aan de bak moeten. Koudekerk, momenteel op zeven punten voorsprong, zal ingehaald moeten worden en dat is geen eenvoudige klus. Het bezoekende RKDES is een degelijke subtopper, die zich zelfs kort koploper mocht noemen. Basis voor de goede resultaten is de hechte defensie van de ploeg uit Kudelstaart; slechts acht keer moest de doelman de bal uit het net halen. Kan goalgetter Soufiane Boukhidous daar meer van maken?

FC Oegstgeest-Blauw Zwart

De laatste ontmoeting van FC Oegstgeest eindigde in een ruime 6-0 overwinning. Dat was echter tegen de zwakke broeder Van Nispen, dus al te veel waarde moet daaraan niet gehecht worden. Twintig punten voetbalde de brigade bij elkaar, eentje meer dan Blauw Zwart. Beide ploegen lijken typische middenmoters die hun potjes tegen lager geplaatste clubs meestentijds in winst weten om te zetten. De clubs in de derde klasse staan echter zo dicht bij elkaar dat een paar overwinningen op rij van of FC Oegstgeest of Blauw Zwart pardoes in de subtop of hoger kan brengen. Met die wetenschap zullen FC Oegstgeest en de mannen van Alan Campfens de handschoen oppakken zaterdag.

Lugdunum-Nieuwkoop

Dat trainers Nino Poulina en Marco Harleman uitstekend werk hebben geleverd blijkt wel uit de ranglijst. Lugdunum prijkt bovenaan de derde klasse A en dat is een dik compliment waard. De groen-witten blijken een taaie ploeg die met een lovenswaardige wedstrijdmentaliteit de tegenstanders aan de kant zet. Tegenstander Nieuwkoop wordt een nieuwe testcase. De bezoekers staan derde en hebben net als Lugdunum nog maar eenmaal verloren. Het grote verschil tussen de beide ploegen is het aantal gescoorde goals. Waar de Kikkerpolderbewoners op 21 doelpunten bleven steken troffen de Nieuwkopers het vijandelijke doel maar liefst 38 keer. De defensie van de thuisploeg is gewaarschuwd.

Koudekerk-SCW

Maar liefst 21 keer scoorde Koudekerk in drie wedstrijden en de euforie was groot. Wie kon de ploeg stoppen? Dat bleek Lugdunum te zijn. De 2-1 nederlaag zette Jarno Verweij en zijn mannen weer met beide beentjes op de grond. Op de slotdag werd evenwel keurig gewonnen van RKDES ondanks een rode kaart aan de kant van de roodbroeken. Met een achtste plaats lijkt Koudekerk toch wat te laag geplaatst en een periodetitel zal men zeker niet uit het hoofd gezet hebben. SCW lijkt een van de zwakkere broeders en mag geen sta-in-de-weg zijn wat betreft de ambities van de thuisploeg. De bezoekers uit Rijsenhout zullen echter geen trek hebben in het spelen van nacompetitie om degradatie te vermijden en komen naar Koudekerk om minimaal een punt mee naar huis te nemen.

Overige wedstrijden: DWO-VVSB, AVV Alphen-Van Nispen.

 

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read