vrijdag, mei 24, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A,  zaterdag 23 september (speeldag 1)

Voorbeschouwing derde klasse A,  zaterdag 23 september (speeldag 1)

-

ESTO – Lugdunum

Lugdunum leek vorig seizoen lang mee te kunnen doen om de prijzen, de Leidenaren waren rond de winterstop zelfs even koploper, maar aan het eind van competitierit moest de formatie van Marco Harleman en Nino Harleman toch afhaken. Ook dit jaar willen de kikkers, die afgelopen zomer een groot aantal nieuwe spelers mochten verwelkomen, weer een gooi doen naar de bovenste plaatsen. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gaan de Leidenaren de strijd aan met ESTO, dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse. ESTO wordt gezien als één van de ploegen waar rekening mee gehouden dient te worden, dus wat betreft wordt de confrontatie met de Bodegravers direct een goede graadmeter voor de groen-witten. Lugdunum sloot de voorbereiding af met een (districtsbeker) zege op Quick Boys 2, maar deze overwinning bleek voor de Kikkerpolder-ploeg niet voldoende voor het bereiken van de volgende bekerronde.

RKDES – DoCoS

DoCoS kende de laatste jaren lastige seizoenen in de tweede klasse, maar de Morsbewoners slaagden er meestal toch in, soms op het nippertje, klassebehoud veilig te stellen. Ook de vorige voetbaljaargang leken de Leidenaren, na drie overwinningen in de p/d-competitie, opnieuw het kattenluikje naar een extra jaar tweede klasse te hebben gevonden, maar nu ging het in de beslissende wedstrijd wel mis. Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor de Leidse ploeg, die Ronald Mink van buurman Sporting Leiden als één van de nieuwe aanwinsten mocht verwelkomen. Ook onder meer Jesse Dingjan zal bij de Leidenaren te bewonderen zijn. Komende zaterdag vertrekt DoCoS voor de eerste wedstrijd van het seizoen naar Kudelstaart, waar RKDES de tegenstander is. DoCoS verloor overigens afgelopen zaterdag met 3-1 van Scheveningen 2, waardoor ook voor de ploeg van Edwin Vurens het districtsbekeravontuur ten einde kwam.

ASC – Koudekerk

ASC kende vorig seizoen een prima start in de tweede klasse, maar uiteindelijk kwam de Good Old net wat tekort in de strijd tegen degradatie. Trainer Jesper Neuteboom, tegenwoordig te vinden bij de staf van Ter Leede, werd opgevolgd door Stefan Kraaijvanger, die overkwam van de inmiddels ter ziele gegane zaterdagtak van VVSB. Naast Kraaijvanger kwamen ook spelers Max van der Boog, Victor Schipholt, Boy Jansen en Joost Bierhuizen over uit Noordwijkerhout. Tegenstander Koudekerk hoopt de successen van vorig seizoen, de ploeg deed het als promovendus uitstekend, te herhalen, maar aan de Gruttolaan weet men ook dat de concurrentie voor de bovenste plekken in de derde klasse A groot zal zijn. Koudekerk kwam goed uit de transferperiode, waarbij Jari Meertens (afkomstig van buurman Hazerswoudse Boys) de meest in het oog springende aanwinst mag worden genomen. ASC plaatste zich overigens voor de tweede ronde van de districtsbeker, terwijl Koudekerk net een doelpunt tekort kwam voor een bekervervolg. ASC weet overigens inmiddels dat derdeklasser Rhoon de opponent zal zijn in het bekertoernooi.

Zwammerdam – BSC’68

Zwammerdam is na enkele seizoenen afwezigheid weer terug in de derde klasse. De sympathieke dorpsclub van voorzitter Jaap Peters is geplaatst in de ‘Leidse’ afdeling, waardoor deze voetbaljaargang veel derby’s voor de groen-witten op het programma zullen staan. Komende tegenstander BSC’68 was vorig seizoen ook actief in de vierde klasse en promoveerde, na winst op o.a. Meerburg, via de p/d-serie naar een hoger niveau. Zwammerdam won haar laatste districtsbekerwedstrijd met 3-1 van Excelsior’20, maar deze overwinning bleek niet voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde. BSC’68 was op dat gebied succesvoller. De Benthuizense ploeg verloor afgelopen zaterdag weliswaar met 0-2 van buurman DWO, maar door twee eerdere zeges in de groepsfase bekert BSC’68 toch verder.

TAVV – Aarlanderveen

TAVV keert komend seizoen, na een jaartje in de tweede klasse, weer terug op het derde klasse niveau. Overigens is men daar in Ter Aar niet al te rouwig om, want de meeste tegenstanders in deze klasse spreken zeer tot de verbeelding. Er zal vooral worden uitgekeken worden naar de ontmoetingen met Altior, de buren troffen elkaar nog nooit in competitieverband. TAVV opent komende zaterdag het competitiebal in eigen huis tegen een andere regioploeg: Aarlanderveen. De formatie van Sander van Dijk deed de laatste seizoenen prima mee in de top van de derde klasse, maar op de beslissende momenten kwam de Trots van de Polder steeds net iets tekort. Wellicht kan het vers aangelegde kunstgrasveld in Aarlanderveen voor het beslissende zetje richting de tweede klasse geven. TAVV overleefde de groepsfase van de districtsbeker niet, Aarlanderveen plaatste zich, na een gelijkspel tegen Antibarbari 2, wel voor de tweede ronde van de West II-cup.

Overige wedstrijden in deze klasse: RVC’33 – Zevenhoven, Altior – Soccer Boys.

Must Read