zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 29 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 29 april

-

VVSB- Sporting Leiden

Deze wedstrijd moet eigenlijk vrijwel zeker gewonnen worden door Sporting Leiden om zich eventueel nog rechtstreeks in veiligheid te kunnen spelen. Bij Leidse winst wordt het gaatje met nummer negen VVSB verkleind naar twee punten en wordt de achterstand op FC Oegstgeest niet groter dan zes punten of wellicht zelfs kleiner. Tegen Koudekerk speelde de ploeg van Ronald Mink, zoals bekend maakt hij het seizoen af als trainer in de Morsch, een verdienstelijke wedstrijd en hield het een punt over aan het treffen. VVSB, bezig aan een afscheidstournee won eenvoudig van Van Nispen: 2-5. In Leiden werd het eerder 0-2 in het voordeel van de Noordwijkerhouters. Morgen volgt nog een interview met de spits van Sporting op deze website, die overigens zal ontbreken zaterdag tegen de paarsgelen vanwege een schorsing.

Stompwijk’92- RKDES

Afgelopen zaterdag kregen de Stompwijkers wellicht te weinig tegen Lugdunum. De equipe van Erik van Manen ging met 2-1 onderuit en daardoor wordt nog altijd plaats twaalf ingenomen. Aan het einde van de rit betekent dat rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse, maar er zijn zeker nog ontsnappingsmogelijkheden via de nacompetitie. Wel is winst op RKDES feitelijk nodig om de druk erop te houden bij SCW en Sporting Leiden. Beide ploegen zouden zelfs gepasseerd kunnen worden. Eenvoudig gaat de opgave zeker niet zijn, want de nummer zeven uit Kudelstaart is aan de beterende hand. Na een mindere fase werden de laatste drie duels in winst omgezet. Zo werd het laatste duel gedecideerd gewonnen van AVV Alphen (5-0).

FC Oegstgeest- SV Aarlanderveen

FC Oegstgeest pakte in de voorbije speelronde weer eens een puntje, maar dat hadden er weer drie moeten zijn. SCW kwam als gastheer in de slotfase nog op gelijke hoogte en daardoor leeft de ploeg van (tijdelijk) Eelco Fielemon nog altijd tussen hoop en vrees. Plek acht betekent na 26 duels ook volgend seizoen weer derde klasse, maar daarvoor zijn echt nog wel wat punten nodig. Nu staat er met SV Aarlanderveen wel een forse klus op het programma. De ploeg van Sander van Dijk is de koploper en liet j.l. zaterdag concurrent Blauw Zwart kansloos met 4-0. Hierdoor hebben de groenzwarten nog steeds de beste papieren voor de titel en als dat niet lukt kan er op zeker aan het toetje worden begonnen. FC Oegstgeest presteert doorgaans alleraardigst tegen topploegen en gaat vast voor een uitschieter waardoor de positie minder precair zou kunnen worden.

Koudekerk- Lugdunum

Een interessante ontmoeting die naar alle waarschijnlijkheid meer inzicht gaat geven voor het verloop van de derde periodetitel. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots is leider na het gelijke spel tegen Sporting. De ploeg heeft een punt voorsprong op SV Aarlanderveen, dat echter al een prijs op zak heeft. Nieuwkoop heeft twee punten minder en RKDES en Lugdunum volgen op drie punten. Voor de Leidse ploeg is het duel ronduit cruciaal, want bij een nederlaag zit het seizoen er wel zo ongeveer op. Lugdunum zegevierde op speeldag 21 over Stompwijk’92. Voor Koudekerk voelde het puntenverlies tegen Sporting niet goed aan. Er hoeft weliswaar niets bij de withemden, maar het had in alle realiteit nog wel een kans om de titel te pakken. Dat is nog steeds mogelijk, maar dan moet er zo zoetjes aan wel een wonder gebeuren. Nu heeft de club daar wel wat mee gezien de afloop van het vorige seizoen. In de Kikkerpolder werd het 2-1 voor de groenwitten met doelpunten van Jayden Bergwijn en Koos de Haas. Het doelpunt van de gasten kwam op naam van Mike van Velzen.

Overige wedstrijden: Blauw Zwart- Van Nispen, AVV Alphen- Nieuwkoop, DWO- SCW.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read