vrijdag, mei 24, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 30 september (speeldag 2)

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 30 september (speeldag 2)

-

Aarlanderveen – RKDES

Aarlanderveen, afgelopen seizoen behorend tot de topploegen van de derde klasse A, kende een teleurstellende start van de competitie. De derby bij TAVV werd met 2-1 verloren. De formatie van Sander van Dijk eindigde de wedstrijd met tien man, nadat doelpuntenmaker Thom Nouwens met rood het veld moest verlaten. Aarlanderveen krijgt komende zaterdag de kans om deze uitglijder recht te zetten, want dan komt RKDES op bezoek. RKDES heeft trouwens wel al de eerste punten in de pocket, de ploeg uit Kudelstaart bleek afgelopen zaterdag te sterk voor DoCoS (1-0). Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 1-0 overwinning voor Aarlanderveen. De Trots van de Polder ruilt overigens deze voetbaljaargang het vertrouwde natuurgras in voor een kunstgrasveld en wellicht dat de nieuwe ondergrond Aarlanderveen het laatste promotieduwtje kan geven.

DoCoS – Zwammerdam

DoCoS, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, hoopt het verloren gegane terrein zo snel mogelijk goed te maken. De Leidse club met sportieve ambities ging echter in de openingswedstrijd al direct onderuit bij RKDES en kreeg dus niet de competitiestart waar men in de Mors vooraf op hoopte. Bij de formatie van Edwin Vurens lijkt overigens binnenkort Lars de Ridder, na een jarenlange afwezigheid, zijn comeback bij de Leidse ploeg te kunnen maken. De balvaardige aanvaller is zo goed als hersteld zijn van een zware kruisbandblessure en als De Ridder erin slaagt om zijn oude niveau weer aan te tikken, dan kan de Morsploeg daar dit seizoen nog veel plezier aan beleven. Ook voor komende tegenstander Zwammerdam begon het seizoen wat teleurstellend. De promovendus verloor op eigen veld van BSC ’68, ook gepromoveerd uit de vierde klasse, met 0-3.

Zevenhoven – ASC

ASC opende met een, toch wel verrassende, 3-0 overwinning op Koudekerk. De Good Old profiteerde afgelopen zomer van het verdwijnen van de zaterdagtak van VVSB. Niet alleen trainer Stefan Kraaijvanger kwam over uit Noordwijkerhout, ook enkele spelers verruilden De Boekhorst voor Sportpark Overveer. Bij de rood-zwarten stonden afgelopen zaterdag liefst vier oud-spelers van de Sint Bavo aan de aftrap en toonden direct aan belangrijke aanwinsten voor hun nieuwe club te zijn. Komende zaterdag gaat ASC op bezoek bij Zevenhoven. De rood-gelen kroonden zich afgelopen seizoen tot kampioen van de vierde klasse A en mogen daarom deze voetbaljaargang op een hoger niveau acteren. Afgelopen zaterdag startte Zevenhoven het seizoen met een nederlaag, in Reeuwijk werd bij RVC’33 met 2-1 verloren.

Lugdunum – Altior

Voor Lugdunum was er bij de start van de competitie dubbel verlies. Er werd niet alleen bij ESTO verloren (2-1), de Leidenaren moesten het duel ook met negen spelers beëindigen, nadat Renaldo van den Berg en Ozan Isitir in de slotfase het veld met rood moesten verlaten. De kikkers zullen daarom komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Altior gebrand zijn om de teleurstellende seizoenopening achter zich te laten. De club uit Langeraar, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse zondag, maakte afgelopen zomer de overstap van de zondag naar de zaterdag en is dus een nieuwkomer in de derde klasse A. Altior heeft door de verhuizing van de speeldag dit seizoen een aantal interessante derby’s op het programma staan, waarbij de oranjehemden vooral naar de ontmoetingen met buurman TAVV reikhalzend zullen uitkijken. Altior startte trouwens haar competitiedebuut op de zaterdag met een nederlaag, de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys uit Bleiswijk werd met 2-4 verloren.

Koudekerk – TAVV

TAVV is dit seizoen, na een jaartje in de tweede klasse, weer terug op derde klasse niveau. De Ter Aarders luisteren afgelopen zaterdag haar rentree op met een thuisoverwinning op Aarlanderveen. Eric van der Hout bewees zijn waarde met twee doelpunten. De ploeg van nieuwe trainer Ludo Pistorius zag afgelopen zomer enkele sterkhouders vertrekken en is misschien niet de grootste favoriet voor de titel, maar de blauw-witten mogen op zijn minst als een gevaarlijke outsider worden beschouwd. Koudekerk verraste vorig seizoen vriend en vijand door als promovendus tot het laatst mee te doen om de prijzen. Bij de ambitieuze dorpsclub hoopt men op deze sportieve prestatie te herhalen. De Gruttolaan-ploeg versterkte zich afgelopen zomer in kwalitatief én kwantitatief opzicht, dus dat de Koudekerkers ook dit seizoen weer in positieve zin van zich zullen laten horen, is zeker niet denkbeeldig. Koudekerk kende trouwens een koude competitiestart, bij ASC werd met 3-0 verloren. Meer over dit treffen in de aanstaande eerste podcast.

Overige wedstrijden in deze klasse: Soccer Boys – RVC’33, BSC’68 – ESTO

Must Read