woensdag, juni 12, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVoorbeschouwing zaterdag 25 maart, derde klasse A

Voorbeschouwing zaterdag 25 maart, derde klasse A

-

SV Aarlanderveen-Sporting Leiden

Door de min of meer logische, maar zeer nuttige zege van Sporting Leiden op AVV Alphen kan de Morsclub even wat beter ademhalen, met name omdat concurrerende clubs als VVSB en SCW puntverlies leden. Het gat naar de veilige achtste plek is nog steeds groot: vijf punten. Gevrijwaard van degradatievoetbal zijn de Leidenaren dus allerminst. Punten lijken dus heilig al zou dat ten koste gaan van fraai voetbal. Aarlanderveen weet met welke bedoelingen Sporting zaterdag het veld opkomt. Bij de thuisclub spelen andere zaken. De eerste periode zit in de knip en met Nieuwkoop is Aarlanderveen verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Ook Blauw Zwart en DWO doen nog mee, dus elk puntverlies is zéér onwenselijk. Zeker thuis moeten alle wedstrijden gewonnen worden, zo simpel kan voetbal zijn. Aarlanderveen gaat voor de volle buit. Wel even afwachten of de weergoden meewerken.

AVV Alphen-Stompwijk’92

Na de 1-4 zege bij FC Oegstgeest dacht Stompwijk’92 wellicht een aardig partijtje mee te kunnen blazen in de derde klasse, maar DWO zette de Stompwijkers weer met beide benen op de grond. De club staat nog steeds op een akelige plek die rechtstreekse degradatie betekent. Een veilige plek is realistisch gezien achter de horizon verdwenen en een plek in de poule waar men om het behoud strijdt lijkt het maximale. Dan moeten er vooral punten gehaald worden tegen de zwakkere broeders. AVV Alphen is zo’n club. De Alphenaren haalden maar negen punten uit achttien wedstrijden en aan Stompwijk’92 de taak daar acht uit negentien van te maken. Het lijkt zeker mogelijk, zeker als topscorer Nick Ammerlaan weer van zich doet spreken. Anderzijds, thuis ging de ploeg van Erik van Manen er dik af met 2-5. Maar dat was wel een Stompwijk’92 met een ander gezicht.

DWO-Koudekerk

Koudekerk herstelde zich middels een 2-0 overwinning op FC Oegstgeest van de ijskoude douche die Blauw Zwart heette. Zaterdag krijgt de club opnieuw de kans te laten zien dat de selectie van Jarno Verweij hun mannetje ook tegen de toppers staan. Door Wilskracht Overwinnen is nog steeds een kandidaat om aan het eind van het seizoen de schaal omhoog te houden en zal zich niet graag laten verschalken door Koudekerk. Dat de bezoekers te kraken zijn door DWO bleek uit de heenwedstrijd toen de club uit Zoetermeer met 0-2 won.

FC Oegstgeest-Lugdunum

Het thuis spelende FC Oegstgeest is bezig met een wat mindere serie. Van de laatste vijf wedstrijden werd er maar een in winst omgezet. Degradatiezorgen kennen de mannen van Thymen Kruider momenteel niet en ambities richting een periodetitel lijken te hoog gegrepen. Met gewoon lekker ballen op de zaterdagmiddag en zoveel mogelijk punten halen is echter weinig of niets mis. Lugdunum kent in feite hetzelfde uitgangspunt. Even mocht de ploeg ruiken aan de top, maar bleek daar toch kwalitatief voor tekort te schieten. Lekker vrijuit voetballen zou wellicht kunnen betekenen dat de topschutters van beide clubs, Bob den Hollander met veertien en Koos de Haas met tien doelpunten, aan hun moyenne kunnen werken. In Leiden won trouwens FC Oegstgeest in een zeer vermakelijke partij voetbal.

Overige wedstrijden: Blauw Zwart-RKDES, Van Nispen-SCW, VVSB-Nieuwkoop.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read