dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten ’97 (zo) weet nu dat een wedstrijd minstens 90 minuten duurt....

Voorschoten ’97 (zo) weet nu dat een wedstrijd minstens 90 minuten duurt.

-

Derde klasse D (zondag, West I) – Timo van Aken van Voorschoten’97 (zo) kon redelijk opgelucht verhalen van de wedstrijd uit bij koploper FC Abcoude, ook al betrof het een nederlaag van 3-0: ,,Het was deze middag in Abcoude vooral een zaak van tegenhouden wetende dat deze tegenstander in staat was om gemiddeld vier à vijf keer per wedstrijd te scoren en een defensie heeft die staat als een huis en nog meer dan dat. Jammer om dan kort voor het einde van de eerste en ook van de tweede helft twee tegentreffers te moeten incasseren. Dat was eigenlijk totaal niet nodig.”

Zou de bediener van het scorebord op Sportpark Hollandse Kade het druk krijgen wetende dat FC Abcoude, eerste met 30 uit 10 en veel scorende, de tegenstander was voor de groengelen uit Voorschoten? Zij stonden zevende met 14 uit 11 en het niet benutten van de kansen was iets dat ze dit hele seizoen al achtervolgde bij de gespeelde wedstrijden. Van Aken: ,,We stonden vandaag best goed die eerste helft, maar uit een afgeslagen hoekschop van ons waren ze dodelijk effectief in de uitbraak, 1-0. En die stand verdubbelden ze, 2-0, kort voor rust. Terecht dat onze trainer Denis Luhilima hier boos over was in de rust, gezien het feit hoe deze tegentreffer tot stand kwam.”

In de tweede helft probeerde Voorschoten’97 de aansluitingstreffer te realiseren in de hoop op meer. Maar de enige kans voor de groengelen wist de Abcoude doelman om te zetten in een fraaie redding. Van Aken: ,,Het is gewoon een heel goed team met een lange en sterk optredende doelman, een dijk van een defensie, flitsende en rappe aanvallers en… goed en verzorgd voetballend. Balen dat er in de slotminuut van de wedstrijd dan ook nog de 3-0 werd gescoord wat dan ook de eindstand is geworden. Daar mogen we dan ook vooral het meest ontevreden over zijn na afloop dat we het zo twee keer op het einde van een speelhelft toch laten gebeuren.”

FC Abcoude bleef met deze zege natuurlijk koploper met 33 uit 11 (52-5) en Voorschoten’97 zakte door deze nederlaag drie plekken naar plek tien met 14 uit 12. ,,Dat geeft duidelijk aan dat je met twee of drie overwinningen in deze derde klasse D zo ook weer een sprong naar boven kan maken. Dat moet komende zondag dan maar op Sportpark Adegeest gaan gebeuren als we thuisspelen tegen VV HWD. Daar hebben we uit met 0-4 gewonnen en ik begreep ook van jou dat ze vandaag zelfs met 0-10 thuis hadden verloren. Dan moeten we het doelnet ook maar eens bij hun laten bollen tot vreugde van iedereen die ons een warm hart toedraagt. Dus kom zeker kijken!”, aldus de enthousiast verhalende Van Aken van Voorschoten’97.

FC Abcoude – Voorschoten’97 (zo) 3-0 (2-0). 20. FC Abcoude 1-0, 44. FC Abcoude 2-0 en 90. FC Abcoude 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Van der Mijn, Van der Born, Adriaanse, Hilders, Vijlbrief, Nikolic, Aschman, Mulder, Beelen, Van Aken, Van der Berg.

Nagekomen bericht, maa 30-01, 8:30: twee debuterende jeugdspelers van 17 en 18 jaar aan Voorschotense kant, te weten Chris van der Berg uit de JO19-5 en Wouter van der Salm (40’) uit de JO19-3. Ze hebben het beide heel goed gedaan (Denis Luhulima).