HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 heeft geen schijn van kans tegen kampioen

Voorschoten’97 heeft geen schijn van kans tegen kampioen

-

Derde klasse D (zondag)- Voorschoten ’97 speelde zondagmiddag tegen kampioen FC Abcoude en sloot daarmee het reguliere seizoen af. De lijstaanvoerder ging van het veld af met een 0-4 overwinning en Voorschoten ’97 kan zich nu definitief opmaken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Vanaf het begin zag het er na uit dat FC Abcoude zijn zegereeks wilde doorzetten. In de dertiende minuut kwam rechtsback Daan Post oprukken over de zijkant en gaf de bal voor op middenvelder Tom Paulissen en hij maakte het eerste doelpunt (0-1) van de middag.

FC Abcoude, dat maar eenmaal verloor in 23 beurten, bleef kansen creëren en Voorschoten ’97 kwam niet verder dan een paar speldenprikjes door de voorste linie. In de zevenendertigste minuut kwam er weer een voorzet van de rechterkant, de bal kwam voor het doel op de voeten van Magdy Ibrahim en daaruit kwam de 0-2 op het scorebord. Dit was tevens het honderdste (!) doelpunt van de ploeg van Sportpark De Hollandsche Kade. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3 door Milan Geertsma die in de klus de bal achter Chris van der Mijn schoot.

In de vijftigste minuut werd het nog 0-4 door een inzet op de paal van Genaro Snijders, die door een Voorschotense verdediger werd binnen gelopen. Voorschoten ’97 moest zorgen dat het niet verder werd weggespeeld door FC Abcoude, zeker met de nacompetitie in het vooruitzicht en vertrouwen dat daar voor nodig is.

In de tweede helft waren er nog wel enkele hoogtepunten aan Voorschotense zijde. In de zeventigste minuut viel GOOD-OLD Mike Nikic in. De speler van weleer was gelijk aanwezig en probeerde de laatste twintig minuten de ploeg nog aan te sturen.

In de vijfentachtigste minuut werd doelman Van der Mijn vervangen door Jeroen van Breene. Van der Mijn zal stoppen als keeper bij Voorschoten 97 (hij gaat keepen in het 3e elftal). In de vijf minuten die Van Breene in het doel stond werd hij nog geconfronteerd met een penalty. Van Breene pakte deze nog, zo bleef het bij een kwartet doelpunten voor de by far beste ploeg van deze klasse.

Voorschoten 97 zal over twee weken aantreden in de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse. Het is momenteel nog ongewis wie de tegenstander zal zijn.

Voorschoten 97 (zo) – FC Abcoude  0-4 (0-3).

Basisopstelling Voorschoten 97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Van der Salm, Adriaanse, Hogewoning, De Vries, Beelen, Hilders, Van de Berg, Merczel.