maandag, mei 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStompwijk’92 verliest wel, maar wanhoopt niet

Stompwijk’92 verliest wel, maar wanhoopt niet

-

Derde klasse A (zaterdag) – Stompwijk’92 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper Nieuwkoop. De lijstaanvoerder van de derde klasse, die zeer verrassend de bekerfinale van bereikte, won vrij eenvoudig van de ploeg van Erik van Manen (4-0) en lijkt zich, na de nederlagen van concurrenten Aarlanderveen en Koudekerk, op te mogen maken voor het hijsen van de kampioensvlag. Aan de andere kant van de ranglijst hoopt Stompwijk’92 het vege derde klasselijf te redden. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Stompwijk’92 een verlengd van verblijf in de derde klasse niet in eigen hand, maar van een sombere stemming wil Stompwijk’92-routinier Nick Ammerlaan beslist niet weten.

Ammerlaan kampt zelf met een lichte blessure en werd daarom tegen Nieuwkoop uit voorzorg aan de kant gehouden. De verwachting is dat Ammerlaan voor het komende, cruciale, treffen tegen SCW wel zo goed als fit aan de aftrap kan verschijnen. Ammerlaan:,,In de eerste helft hebben we het Nieuwkoop nog behoorlijk lastig kunnen maken, maar komen dan door een miscommunicatie in onze verdediging toch met 1-0 achter. In de tweede helft was Nieuwkoop duidelijk sterker en dan is een 4-0 uitslag tegen de sterkste ploeg van onze klasse snel verklaard. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om in de derde klasse te blijven, maar als het onverhoopt toch niet zou lukken, dan is er ook geen man overboord. Het belangrijkste is dat we nu weer op de zaterdag spelen en verlost zijn van die potjes tegen Haagse clubs op de zondag. Ook in de vierde klasse zouden we dan tegen veel clubs uit de regio spelen en dat blijft toch het leukste. Hoe het seizoen ook afloopt, we zijn in ieder geval niet het lelijke eendje van de derde klasse geworden en zo zag het er in het begin van het seizoen toch wel even naar uit’’, aldus de Stompwijker tot besluit.

Nieuwkoop – Stompwijk’92 4-0 (1-0)

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Van der Arend, Van Veen, Kemna, Knijff, Van Bemmelen, De Haan, Van der Salm, Van Santen, Van Boggelen, Beuvink.

Must Read