HomeZaterdagDerde klasseZwaar gemankeerd Sporting Leiden laat na rust de tanden zien

Zwaar gemankeerd Sporting Leiden laat na rust de tanden zien

-

Derde klasse A (zaterdag)- Kampioenskandidaat DWO kwam naar Sporting Leiden om de punten op te halen. De thuisploeg had de punten echter net zo hard nodig om bij de directe degradatiezone weg te blijven. Zij stuurden de gasten uit Zoetermeer met een illusie armer weer naar huis. De ploeg van Huig-Jan Heeringa haalde met 3-1 uit en zeker gezien de tweede helft was dat meer dan verdiend.

De wedstrijd begon rommelig; veel wilde passes, veelvuldig buitenspel en onnodig balverlies over en weer. De bezoekers toonden aanvankelijk de meeste aanvallende intenties. Vooral het duo Jean-Pierre Nocento en Kael Zulu zorgde voor gevaar. Het eerste kansje voor Sporting was een afstandsschot van Soufiane Boukhidous dat weinig indruk maakte op de doelman van DWO.

Aan de kant van de gasten ontstond er wat gemopper naar elkaar toe en in dit geval werden zij er niet slechter van. Captain Jordy Heemskerk: ,,Het is wel een beetje onze valkuil dat we te negatief zijn onderling in het veld. Eigenlijk wel gek want buiten het veld zijn we vrienden. Alleen vandaag accepteerden we veel van elkaar en dat pakte later goed uit.”

De Leidenaren kwamen inderdaad iets beter in de wedstrijd, maar het bleef onzorgvuldigheid troef. Na een half uur spelen kreeg Boukhidous opnieuw een kans en ditmaal was het een grote. Zijn kopbal voor open doel werd nog net kundig gepareerd door DWO goalie Sander in ’t Veen. De bezoekers counterden er gelijk overheen en vanuit een assist vanaf rechts van Kurtley de Windt tikte Zulu nipt over.

Een paar minuten voor rust namen de gasten uit Zoetermeer dan toch afstand van de Morsclub. Nocento merkte Zulu goed op die de diepte zocht. Met zijn buitenkant voet gaf hij de bal in de loop van Zulu mee en die drukte beheerst af. Menigeen zal gedacht hebben dat deze 0-1 de nekslag was voor Sporting, maar na de thee bleek niets minder waar.

Het fitter ogende DWO kwam in de tweede helft verassend slap het veld op terwijl de Leidenaren figuurlijk het gras opvraten. Heemskerk was ook licht verbaasd: ,,Uit hadden we kansloos met 3-0 verloren van deze gasten en vandaag was de domper ook groot toen zij vlak voor rust voor kwamen. Wij hielden ons echter de hele wedstrijd aan de afspraak dat we ons niet terug zouden laten dringen en dat werkte. Doordat we hoog bleven staan kreeg DWO de kans niet ons pijn te doen en knokten wij ons terug in de wedstrijd.”

De trainer van de bezoekers, Dennis Olman, voelde al nattigheid en maande zijn ploeg om druk op de bal te houden. Zijn blik was juist want na een uur spelen viel de gelijkmaker. Na een pass van Sven Glasbergen smaakte Dilano Lardee het genoegen de 1-1 te maken. ,,Druk erop houden nu!”, schreeuwde Heemskerk op zijn beurt. Hij motiveerde verbaal zijn ploeg negentig minuten lang. Een paar minuten na zijn aansporing omspeelde Boukhidous de Zoetermeerse goalie en zette Sporting daarmee terecht op voorsprong.

DWO was het volledig kwijt tot grote ergernis van Olman: ,,Ik heb ze hier nog voor gewaarschuwd”, brieste hij. Conditioneel waren de gasten sterker, maar zij waren niet opgewassen tegen de veerkracht en de energie van de Leidenaren. Het spel van Sporting verbeterde met de minuut en niemand verzaakte. Het enige minpunt van de Leidenaren was dat zij soms te naïef speelden waardoor de tegenstander net te veel ruimte kreeg. Voorin zat het wel goed bij de thuisploeg. De inmiddels ingevallen ervaren en balvaste Boudewijn Kamphues hield in zijn eentje meermaals slim de verdediging bezig terwijl de klok in het voordeel van de Leidenaren doortikte. In een wedstrijd als deze zorgt dat voor zelfvertrouwen en het werd zelfs nog 3-1 door Lardee die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

Heemskerk na afloop: ,,Dit was een belangrijke overwinning voor het team en de club. De komende wedstrijden tegen SCW en AVV Alphen hopen we deze trend door te zetten en de broodnodige punten te pakken. Dan krijgen we weer wat lucht.”

De overwinning van de thuisploeg was des te knapper omdat Heeringa het moest stellen zonder een groot aantal basisspelers. Zo moest veteraan Jean-Paul Neuteboom het doel verdedigen omdat de eerste drie doelmannen niet inzetbaar waren. De vijftigjarige verzaakte net als zijn ploeggenoten niet.

Sporting Leiden – DWO 3-1 (0-1). 43. Zulu 0-1 60. Lardee 1-1, 63. Boukhidous 2-1, 90.+3 Lardee 3-1.

Opstelling Sporting Leiden: Dieke (73. Fakkel), Neuteboom, Heemskerk, Van Egmond, Van der Meel, Boukhidous, Beijersbergen, Siebert, IJssel de Schepper (71. Kamphues), Lardee, Glasbergen (89. Boot).

Opstelling DWO: In ’t Veen, Zulu, Nocento (86. Benali), Gemin (55. Wijsman), Alves da Cruz, Florian Lekahena, Bergwerff, Van Hek, De Windt, Misset, Adeniran.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt!)