zaterdag, juli 27, 2024
HomeVV ZwammerdamInterviews VV ZwammerdamZwammerdam op eigen veld onderuit tegen Altior (plus foto's)

Zwammerdam op eigen veld onderuit tegen Altior (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Dit weekend ontving Zwammerdam op eigen terrein regiogenoot Altior. Damme heeft recentelijk een goede reeks neergezet (negen punten uit vier wedstrijden) en dat smaakte naar meer voor de mannen van trainer Erwin van der Zee. Om verder naar boven te kijken op de ranglijst moest er afgerekend worden met Altior uit Langeraar. Zover kwam het niet, het werd 1-3 voor de formatie van Arjan van der Laan.

Zwammerdam aanvaller Koen Woudenberg over de wedstrijd: ,,We begonnen wel goed en kwamen al vrij rap op voorsprong. Justin Bons gaf een prima assist waarna Jim van Vliet scoorde. We vergaten na deze treffer te voetballen, waardoor Altior wat beter in het spel kwam. Ook bij hen duurde dat niet heel lang waardoor de eerste helft een beetje uitmondde in hotsenknotsvoetbal. Er zat van beide kanten genoeg energie en strijd in, dat wel. Maar wij wisten gewoon dat onze opponent juist dit spelletje goed kan spelen. Tot aan de rust behielden we onze voorsprong, in de wetenschap dat we in de tweede helft anders moesten gaan spelen.”

Woudenberg vervolgt: ,,In de tweede helft kunnen we ons onszelf verwijten dat er van onze kant geen sprake van strijd meer was. Zij deden er nog een schepje bovenop en binnen een mum van tijd stonden we met 1-2 achter. Normaal gesproken kunnen we de mouwen nog een keer opstropen en er de broodnodige passie in gooien. Dat was niet het geval waardoor we Altior in de kaart speelden. De beleving bij hun was gewoon beter en een minuut of tien voor tijd kregen we een derde tegentreffer te verwerken. Toen was het echt gedaan en hebben we uiteindelijk terecht verloren. Zeker op basis van de tweede helft.”

De aanvaller tot besluit: ,,Vorige week boekten we als collectief een fraaie overwinning op ESTO. Deze week was het dus totaal anders helaas. We hebben als groep gefaald op basis van inzet. Daar balen we flink van. Onze doelstelling is directe handhaving, dan juist moeten juist deze wedstrijden gewonnen worden.”

Volgende week speelt Damme een uitwedstrijd in Reeuwijk tegen RVC’33, dat dit weekend met 4-0 aan de kant werd geschoven door RKDES.

Foto’s: Jaap Peters.