woensdag, juni 19, 2024
HomeZaterdagTom Bijen (FC Rijnvogels) verkast naar Rijnsburgse Boys

Tom Bijen (FC Rijnvogels) verkast naar Rijnsburgse Boys

-

Waar de feestdagen hun intrede doen is de technische commissie op de achtergrond al druk met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Rijnvogels staat bekend om jong talent de kans te geven om op landelijk niveau zich verder te ontwikkelen en in de kijker te spelen. Daarbij zijn we er trots op als spelers van een lager niveau zich dusdanig ontwikkelen dat ze een stap omhoog kunnen maken. Tom Bijen is zo’n voorbeeld, volgend seizoen zal hij bij Rijnsburgse Boys in de 2e Divisie actief zijn.

De 25-jarige aanvallende middenvelder is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Rijnvogels en heeft aangetoond dat de 3e Divisie absoluut niet zijn plafond is. In de zomer van 2021 kwam hij over van Forum Sport en wist binnen niet al te lange tijd een basisplaats af te dwingen in het team van trainer Thomas Duivenvoorden. De rest is geschiedenis. In zijn eerste seizoen werd Tom kampioen van de Hoofdklasse en hij vertolkte daarin een prominente rol. Wie herinnert zich bijvoorbeeld het kwartet aan doelpunten Smitshoek en natuurlijk de historische kampioenswedstrijd tegen Zwaluwen, waar Tom met een assist direct betrokken was bij een doelpunt en hij samen met zijn ploegmakkers de kampioensschaal in de lucht mocht steken. Zijn debuutjaar in de 3e Divisie werd ook een succes met een prachtige eindklassering in de subtop. Tom mistte hierin geen wedstrijd. Zelf ontwikkelde Tom zit tot de drijvende kracht op het middenrif van ons vlaggenschip en dit seizoen druk hij onder toeziend oog van trainer Dogan Corneille zijn neus nog dichter tegen het venster met vele doelpunten en assists.

Tom heeft de kans die hij drie seizoenen geleden kreeg bij FC Rijnvogels met beide handen aangepakt en is het lichtend voorbeeld van waar Rijnvogels voor staat. Jong talent uit de regio de kans geven om zich te ontwikkelen op hoog niveau, ook de 3e Divisie is daar een geweldig podium voor. We zijn trots op de stap die Tom gaat zetten al is het natuurlijk ook super jammer. Tom is een graag gezien persoon op De Kooltuin en staat midden in de vereniging. De overgang naar Sportpark De Middelmors is keurig netjes verlopen in samenwerking met beide technische commissies. We feliciteren Tom met zijn stap naar Rijnsburgse Boys en wensen hem het allerbeste toe in de rest van zijn carrière. Maar eerst gaan we ervoor zorgen dat we het hoofdstuk bij FC Rijnvogels op de allerbeste manier gaan afsluiten.

Technische commissie FC Rijnvogels

Must Read