HomeKickers'69Interviews Kickers'69Kickers'69 vrijwel gezien voor lijfsbehoud

Kickers’69 vrijwel gezien voor lijfsbehoud

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Zo balen om er met 0-4 af te gaan tegen nummer twee, BSC’68, wetende dat je 44 minuten prima staat te voetballen, strijdt en prima weerstand biedt. Een discutabele vrije trap verzilveren ze dan kort voor rust. Als dan een tien minuten na rust de 0-2 valt dan knapt er toch iets bij ons. We zijn echter blijven strijden tot het laatst, ik had zelfs nog de kans op de 1-2, maar uiteindelijk werd de eindstand 0-4”, aldus de rustig verhalende jonge Kickers’69-middenvelder Adriaan Roos.

Uit was er met 5-2 verloren door Kickers’69, die een veertiende en laatste plek innamen met 7 uit 17, tegen een BSC’68 dat in achtervolging op koploper Zevenhoven vooraf tweede stond met 39 uit 18. Dat de oranjewitten vertrouwen hadden getankt uit de 2-2 vorige week tegen VV Woubrugge was direct duidelijk zichtbaar binnen de lijnen. Roos: ,,We stonden goed, speelden compact en we streden met elkaar voor elke meter. Dan is het gewoon zonde dat je zeer kort voor rust toch met 0-1 achter komt te staan. Maar onze trainer Dennis Bos haalde in de rust in de kleedkamer meer dan terecht de bekendste uitspraak van Barry Stevens aan… ‘Gewoon doorgaan!”

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Kickers’69 had zich na de verse tegenslag weer herpakt, kreeg zelfs wat kansjes, maar de Wet van Murphy sloeg weer toe op sportpark Beukenlaan in Leimuiden. ,,Als je ze zelf niet weet te maken dan doet de tegenstander het wel voor je. En dat was dus nu ook weer het geval. Kort na de rust de 0-2 hakte er wel in bij ons. We moesten ons weer herpakken, maar we bleven strijden tot het laatste fluitsignaal. Maar de ruimtes op het veld waren voor ons niet altijd meer goed te belopen. Zelfs miste ik nog een dot van een kans op de 1-2 waarop zij uit mijn balverlies via een tegenaanval ook nog de 0-3 scoorden. Dat het uiteindelijk dan nog kort voor tijd 0-4 werd, wat ook de eindstand was, was louter belangrijk voor de statistiek”, als de Kickers’69-middenvelder.

Met deze nederlaag bleef Kickers’69 laatste met 7 uit 18 en BSC’68 tweede met 42 uit 19. Komende zaterdag is Meerburg uit de tegenstander waar thuis al met 0-3 van werd verloren. Roos: ,,Zij putten vast moed uit hun 3-0 zege vanmiddag tegen LSVV’70. Het klinkt misschien gek met zo’n 0-4 nederlaag, maar na afloop konden we tevreden zijn met elkaar hoe we ervoor hebben gestreden tot het laatst aan toe. En zo gaan we er de laatste acht wedstrijden ook elke keer weer in. Aan onze inzet zal het zeker niet liggen!”

Wetende dat de nummers 12 t/m 14 direct naar de vijfde klasse degraderen en de nummers 10 en 11 degradatiewedstrijden moeten gaan spelen, wordt het een hele moeilijke zo niet onmogelijke klus gezien het feit dat de huidige nummer 10, Roodenburg, nu al 23 uit 18 heeft. ,,Stiekem denk ik wel eens aan die vijfde klasse, maar zichtbaar zal elke te spelen minuut onze inzet en strijd voor een goed resultaat er zijn en blijven”, sprak de jonge Kickers hoopvol.

Kickers’69 – BSC’68 0-4 (0-1). 0-1 De Peinder 0-1, Van der Valk 0-2 en 0-3, De Peinder 0-4.

Basisopstelling Kickers’69: Mollers, R. Straathof, M. Straathof, B. Straathof, Hup, D. Mollers, N. van Vliet, Otgaar, Vreeburg, Roos en Witkop.