zondag, december 10, 2023
HomeZaterdagVierde klasseDubbel gevoel bij Henny Kluivers (Woubrugge)

Dubbel gevoel bij Henny Kluivers (Woubrugge)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Zijn ploeg kreeg een groot compliment, maar Woubrugge bleef desalniettemin met lege handen achter. Op eigen veld werd nipt verloren van het sterke BSC’68 (0-1) en daardoor bleven de Nolina Boys op een plek die straks nacompetitievoetbal betekent. Geruime tijd speelde de thuisploeg met tien man en daar profiteerden de Benthuizenaren uiteindelijk met moeite van.

Trainer Henny Kluivers: ,,Vooraf wisten we dat het een zware middag zou worden. Zij draaien bovenin mee en wij misten vier sterkhouders met Kevin Veltman, Dennis Boer, Thijs Peters en Bob van der Geijn. Dat zijn meer ervaren jongens en dan moet je dus terugvallen op onervarenheid. Dan is het knap dat je zo lang stand weet te houden. Natuurlijk hadden zij meer balbezit en creëerden ze wat meer, maar ook niet overdreven veel. De ploeg hield tot pakweg halverwege de tweede helft stand. Even stonden we niet goed en prompt was het 0-1. Toch had ik het nog moeten zien met elf tegen elf. Vandaar dat ik wel een dubbel gevoel heb overgehouden aan deze middag.”

Woubrugge moest het geruime tijd doen zonder Bas Gorter. ,,Hij had al geel op zak en zou iets hebben gezegd in de rust tegen de scheidsrechter. Geen idee wat, maar kennelijk was het aan het verkeerde adres en dus moesten we verder met tien man. Toch was er ook na de pauze weinig aan de hand, hoewel we wisten dat het vooral tegenhouden zou worden. Na de 0-1 hadden we een strafschop moeten hebben bij een overtreding op Vince Angenent in de zestien. Dan zit het uiteindelijk niet mee met genomen beslissingen en dat is balen. We hebben ons kranig verweerd en dit geeft vertrouwen en moed voor het restant van het seizoen.”

Vervolgend: ,,Door onze goede reeks staan we maar zes punten af van plek zes dus er is nog niets verloren. De sfeer is ontzettend goed en iedereen werkt zich het snot voor de ogen. Meer kunnen we niet doen, maar dat kan straks voldoende zijn. We treffen in Meerburg een zware kluif zaterdag, maar al met al staan zij niet veel hoger op de ranglijst. Bekend is dat zij van plan waren om snel naar een hogere klasse te promoveren op zaterdag, maar dat lukt echt niet zo makkelijk, dat is wel gebleken. Deze vierde klasse moet je niet onderschatten. We krijgen nog zat concurrenten dus wij geven van geen kant op. Die jongens die ik op noemde komen terug en daar worden we weer sterker van. Gisteren speelden we met een heel jong team en dan verlies je toch maar nipt van een gegadigde voor de titel. Die complimenten deel ik dan ook graag uit aan deze overwegend jonge groep.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read