zaterdag, mei 11, 2024
HomeVierde klasseNSV'46Floreant troeft NSV’46 af op wilskracht (2-1) (plus foto's/nababbel)

Floreant troeft NSV’46 af op wilskracht (2-1) (plus foto’s/nababbel)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – De ontmoeting tussen Floreant en NSV’46 was dit weekend de enige competitiewedstrijd in de regio. Vanwege het ontbreken van een arbiter in de openingsronde van dit seizoen kon het eerder geplande treffen tussen beide clubs in Boskoop geen doorgang vinden, maar afgelopen zaterdag was de dienstdoende scheidsrechter (Marcel Maurits) wel paraat voor de aftrap. Op de goed gevulde Floreant-tribune zag het publiek de thuisploeg na rust een 2-0 voorsprong nemen, waarna de bezoekers alles op alles zetten om toch nog met een resultaat huiswaarts te keren. De ingevallen Cas van der Hoorn zorgde met zijn treffer ervoor dat het in de slotfase nog even spannend werd, maar verder liet de thuisploeg het niet komen (2-1).

Floreant kwam tegen het gemankeerde NSV’46 sterk uit de startblokken. Rens Blok kreeg al snel een grote mogelijkheid op de openingstreffer, maar de spits zag zijn doelpoging op de lat eindigen. Niet veel later kreeg ook Floreant-aanvaller Chandeux van Herk een goede kans op de 1-0, maar NSV’46-doelman Berry Mastwijk behoedde met een prima redding zijn ploeg voor een vroege achterstand.

In een verder vrij vlakke eerste helft slaagden beide teams er nauwelijks in om de talrijke toeschouwers te vermaken, maar na rust werd het een stuk leuker. De bezoekers kregen via doelpogingen van Lars de Jong en Menno de Jong uitgelezen mogelijkheden op een treffer, maar de uitstekende Floreant-doelman Dorus Donkers liet zich niet verschalken.

Hierna nam de thuisploeg het initiatief over en ging het, onder aanvoering van bonkige spits Blok, hartstochtelijk op zoek naar de overwinning. Deze strijdlust werd halverwege de tweede helft via treffers van Van Herk en Luuk Speijer beloond, beide keren op aangeven van de sterk spelende Dylan Glasbeek. Deze sterke fase van de thuisploeg bleek uiteindelijk voldoende voor de Boskoopse zege (2-1).

NSV’46-trainer Dennis Tijssen blikte kort na afloop terug op de wedstrijd. Tijssen: ,,We hebben vandaag als team te weinig gebracht. Heel slordig aan de bal, niet goed omschakelen naar verdedigen, weinig druk op de bal. Het leek vanaf de kant dat we speelden met een houding van ‘we gaan het wel even doen vandaag’. Floreant ging er wel voor 100% procent voor en heeft op wilskracht de wedstrijd gewonnen. De eerste helft was van beide kanten niet best. Vlak na rust kregen wij de grootste kansen op de 0-1, maar helaas verzuimden wij om die mogelijkheden te benutten. Floreant scoort vanuit twee omschakelmomenten wel en die treffer die wij maakten valt te laat om nog tot een resultaat te kunnen komen. Een onnodige nederlaag, maar het is wat is’’, aldus de teleurgestelde Tijssen.

Na deze nederlaag staat NSV’46, met een achterstand van vijf punten op koploper FC Oegstgeest, op de vijfde plek van de ranglijst. Komende zaterdag wacht de ploeg uit Noorden opnieuw een uitbeurt, dan gaan de wit-roden op bezoek bij AVV Alphen.

Floreant – NSV’46 2-1 (0-0) 66. Van Herk 1-0, 70. Speijer 2-0, 90. Van der Hoorn 2-1.

Basisopstelling Floreant: Donkers, Bakhuyzen, Polak, Van Wijk, Van Eeden, Tol, Glasbeek, Teeuwen, Blok, Speijer, Van Herk.

Basisopstelling NSV’46: Mastwijk, Van Tol, El Fattahi, Pieterse, Fransen, M. de Jong, Disseldorp, L. de Jong, Boddeke, El Mariami, Goedhart.

Foto’s: met dank aan Manuela van Tol