HomeZaterdagVierde klasseJubilerend Warmunda haalt opgelucht adem

Jubilerend Warmunda haalt opgelucht adem

-

Vierde klasse A (zaterdag) –  Omdat concurrenten Roodenburg en LSVV’70 elkaar op de laatste competitiedag troffen in een onderling duel, was afgelopen zaterdag de opdracht voor Warmunda, dat bezoek ging bij Nicolaas Boys, helder: winnen. Bij elk ander resultaat zou degradatie naar de vijfde klasse voor de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer een reële mogelijkheid zijn, maar zover lieten de Overbos-bewoners het niet komen. Bij rust was het nog 0-0, maar in de tweede helft schoten Menno van Noort en Thomas van Kesteren hun ploeg naar een verlengd verblijf in de vierde klasse: 0-2.

Bij Warmunda-speler Kevin van Bentem (op archieffoto tegen Woubrugge) was kort na afloop van de wedstrijd de opluchting dan ook groot. De watervlugge aanvaller blikte terug op de wedstrijd, maar keek ook alvast met een schuin oog naar het komende seizoen. Van Bentem: ,,Voor rust ging het redelijk gelijk op met kansen voor beide ploegen, maar beide teams verzuimden om de kansen in doelpunten om te zetten. Daardoor bleef het bij rust dus 0-0.”

,, Omdat we niet afhankelijk wilden zijn van het resultaat van de wedstrijd in Leiden, hebben we er na rust een schepje bovenop gedaan en dat betaalde zich al snel uit. Menno van Noort kwam na tien minuten spelen alleen voor hun keeper en hij schoot prima binnen. Na dit doelpunt gingen we op zoek naar de 0-2 en die viel, via een doelpunt van Thomas van Kesteren, een kwartier voor tijd. In het laatste kwartier kwamen we nog flink onder druk te staan, maar onze keeper Rens van der Zwet (hij vertrekt komend seizoen naar RCL, SN) pakte alles. Eind goed, al goed, dus inderdaad. Mooi dat we ook volgend seizoen weer in de vierde klasse spelen, maar hopelijk hoeven we het dan niet meer op de laatste speeldag laten aankomen.”

Afsluitend: ,,Nee, ik denk niet dat we in de zomer veel veranderdingen in onze spelersgroep hoeven te verwachten. Naast Rens vertrekt ook Sam Witkamp, hij gaat naar Teylingen, maar daartegenover staat de komst van keeper Wesley Kerkvliet (UVS) en de terugkeer van Brian van Noort (Valken’68). We hebben een spelersgroep met veel jonge spelers, dus ik verwacht dat er nog voldoende rek bij ons zit om ons volgend seizoen te verbeteren’’, aldus de Warmonder tot besluit.

Nicolaas Boys – Warmunda 0-2 (0-0)  55. Van Noort 0-1, 75. Van Kesteren 0-2.

Basisopstelling Warmunda:Van der Zwet, Juffermans, Witkamp, Van Leeuwen, Van Riessen, Safi, Van Noort, Van Dam, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn.

Feestje bij Warmunda na de winst op Nicolaas Boys (foto met dank aan Allard Lindhout)