maandag, februari 26, 2024
HomeSJZInterviews SJZKevin Bos ziet de winterstop wel zitten voor SJZ

Kevin Bos ziet de winterstop wel zitten voor SJZ

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor de derde keer dit seizoen morste SJZ punten. In Alphen kwam de formatie van Kevin Bos niet voorbij aan AVV Alphen (0-0). Door dit puntenverlies liep de achterstand op Teylingen op naar drie punten. Trainer Kevin Bos bleef er rustig en nuchter onder.

,,We hebben al een prijs binnen en doen prima mee dus mijn gevoel is prima over de eerste seizoenshelft. Ik ben ook van mening dat de uitslag terecht is. AVV heeft een vaardige ploeg en is tamelijk onberekenbaar. Dat hebben ze dit seizoen al vaker laten zien. Ik kan niet zeggen dat we geen kansen hebben gehad en we raakten in een minuut tijd onder meer de paal en lat. Aan de andere kant heeft Gijs Brinks, zeker na de pauze, diverse reddingen moeten verrichten. Dus als ik er reëel naar kijk dan is dit resultaat gerechtvaardigd.”

Bos vervolgt: ,,De winterstop komt op een goed moment. We zijn terecht gekomen in een iets mindere flow dus dan is het goed wanneer je even op adem kunt komen. We trainen nog een weekje en gaan dan even twee weken vakantie vieren. Vervolgens staat er in januari een trainingskamp gepland in Polen en dan moet de batterij weer opgeladen zijn.”

SJZ speelde in de zelfde opstelling als vorige week en leek aanvankelijk wel de betere ploeg. ,,Wanneer je snel scoort dan krijg je een andere wedstrijd. Maar dat lukte dus niet en zij hebben genoeg spelers aan boord die ook wel iets met een bal kunnen. Na de rust was AVV zelfs beter dus ik heb er vrede mee dat het zo gelopen is. AVV zou hoger kunnen staan op de ranglijst.”

De opvolger van Arie van Duijn heeft het prima naar zijn zin bij SJZ. ,,Ik ken iedereen van de club en het is heel plezierig werken hier. We zijn stappen aan het maken en ik zie dat er progressie is geboekt en dat er nog meer in zit. We gaan daar mee aan de slag en dan gaan we zien waar we uitkomen. Het is in elk geval lekker om alvast een prijs op zak te hebben.”

Opsteling SJZ: Brinks, Mike Hensing, De Klerk, Versteegen, Plooij, Mitchell Hensing, Vink (85. Lars Vijn – debuut), Van Rijn, Loomans, Van der Helm (85. Stan Plu), Griffioen.

—————————————————————————————————–

DEBUTANT

In de slotfase maakte Lars Vijn zijn debuut in de hoofdmacht. Een toch wel verrassend debuut want Vijn is al 33 jaar, Trainer Bos heeft er wel een verklaring voor, “Hij doet altijd ontzettend zijn best in het tweede elftal en levert veel energie. Hij verdiende een optreden in het eerste elftal.”

Lars Vijn was meer dan tevreden met zijn eerste optreden. “Hopelijk volgen meer wedstrijden. Ik sta nu op gelijke hoogte met mijn broer die jaren geleden één wedstrijd in het eerste elftal heeft gespeeld.”
Dat laatste klopt. Niels Vijn debuteerde op zondag 13 maart 2005 in SJZ 1 in de wedstrijd op Haasbroek tegen ASC. Niels Vijn kwam in de slotfase in het veld voor Jan Rietkerken. Dat duel eindigde destijds in 0-0, dus net als SJZ nu tegen Alphen.

Bron: website SJZ

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read