woensdag, juni 19, 2024
HomeRedactioneelVoorbeschouwingenKrakerrr van de Week: MMO- Woubrugge

Krakerrr van de Week: MMO- Woubrugge

-

Uiteindelijk kon er afgelopen seizoen feest worden gevierd in Hoogmade en Woubrugge. MMO toonde zich de beste van de vijfde klasse A en vierde de titel uitbundig en dat was ook terecht. Na de degradatie van een seizoen daarvoor werd er meteen gerepareerd en dat is niet elke club gegeven. Woubrugge werd in 4A veroordeeld tot het spelen van nacompetitie duels om niet af te zakken naar de vijfde klasse. Stolwijk en Sportief moeten eraan geloven en daardoor blijven de Nolina Boys op hetzelfde niveau uitkomen na de zomer. De KNVB koppelde de clubs uit de dorpen die naast elkaar liggen aan elkaar voor speeldag 1. In beide kampen wordt er al reikhalzend uitgekeken naar deze topper. In de eerste Krakerrr van de Week spraken wij met Barry Verboon van MMO en Dennis Boer van Woubrugge.

Boer scoorde vorig seizoen liefst 17 keer en vond het net ook al weer in de voorbereiding. ,,We speelden onder meer tegen Kagia en EMM’21 en daarin kon ik niet echt gevaarlijk worden. Dat zijn teams die hoger spelen en op veel vlakken simpelweg beter zijn. Qua tactiek, handelingssnelheid, fitheid en conditie. Dan kan je als aanvaller hooguit een keer een kansje krijgen, maar die kreeg ik al wel meer tegen tegenstanders als Bernardus en VEP. Ik moet ook zeggen dat ik mij fit voel en ik ben zeker van plan om mijn handtekening weer te gaan zetten onder doelpunten. Het blijft echter belangrijker dat we als team zoveel mogelijk gaan winnen. Daar heb ik zeker vertrouwen in, want anders dan in het vorige seizoen is elke positie nu dubbel bezet. Een luxe wel en dat maakt dat we minder kwetsbaar zullen zijn.”

                              Seizoen 2022-2023: Dennis Boer met Woubrugge op bezoek bij Warmunda

De projectcontroller, sinds drie maanden, bij Visser & Smit Hanab Distributie B.V. kijkt nog even achterom. ,,Vorig seizoen zijn we dramatisch gestart met 1 punt uit vijf duels. We liepen het gehele seizoen achter de feiten aan, maar we herpakten ons wel. We deden zelfs mee om de periodetitel. Dat lukte uiteindelijk niet en dat geeft ook niet, want we hadden wel wat anders aan het hoofd. In de laatste reeks verloren we onze wedstrijden weer en we wisten dat het sowieso nacompetitie zou worden. Stolwijk werd daarin onze tegenstander en in dat duel moesten we heel diep gaan. Na verlenging kwam het goed en daardoor haalden we de finale. Tegen Sportief ging het daarin veel makkelijker en zo konden we het seizoen alsnog goed maken. Het mag duidelijk zijn dat we nu beter moeten starten. We zien ook mogelijkheden want we spelen achtereenvolgens tegen MMO, Nicolaas Boys en AVV Alphen. Ik verwacht dat dit allemaal ploegen zijn die tegen degradatie gaan spelen. In mijn optiek zijn er vijf kampioenskandidaten met in willekeurige volgorde FC Oegstgeest, Teylingen, NSV’46, Meerburg en SJZ. Het gaat een knotsgekke competitie worden.”

In het seizoen ’21-’22 kwamen MMO en Woubrugge nog tegen elkaar uit. In beide gevallen dreef Met Moeite Opgericht boven. ,,Ik speelde toen niet mee, maar ik heb gehoord dat Woubrugge al heel lang niet meer heeft gewonnen van MMO. Eens moet weer de eerste keer zijn en daarom zet ik in op 1-3 voor ons. Bij mijzelf leeft het duel niet in het bijzonder, maar zeker wel bij de supporters. Het wordt een happening en we hebben er heel veel zin in. Ja, ik wil graag een goaltje mee pakken, maar die driepunter gaat voor.”

Bij MMO kwamen na de titel enkele nieuwe spelers aan boord. Barry Verboon was een van hen en dat leek op het oog een verrassende aanwinst voor de kampioen. ,,Dat valt wel mee hoor, hoewel ik wel vanaf mijn vijfde of zesde voor Meerburg heb gespeeld. Door blessureleed kwam daar een einde aan en een klein jaar geleden ben ik met mijn vriendin verkast naar Hoogmade. Daarbij komt dat Tijn van der Meent een zwager van mij en daar al speelde en zo is het balletje gaan rollen en speel ik nu bij MMO. Daar heb ik ook nog geen seconde spijt van, want het is een leuke en gezellige club.”

Nog even terug naar de periode Meerburg. ,,Ik heb zo’n slordige twee jaar niet meer gespeeld en stond ook niet ingeschreven bij een club. Mijn laatste wedstrijd was toevallig tegen MMO en in dat duel viel ik na tien minuten uit met een knieblessure en daarna begon het gekwakkel. Rust hielp ook niet en ik dacht dat het klaar was. Toch heb ik mij over laten halen het weer te gaan proberen en gelukkig gaat dat tot nu toe goed. Ik zal echter rustig moeten opbouwen en om die reden speelde ik bijvoorbeeld afgelopen zaterdag maar een deel van de wedstrijd mee. Geleidelijk aan hoop ik fitter te worden en van waarde te kunnen zijn voor MMO. Grappig is wel dat ik voorin speelde met Tijn.”

Dat het toch weer ging kriebelen verbaasde Verboon niet. ,,Ik heb altijd met veel plezier bij Meerburg gespeeld met hele leuke generaties. In mijn vorige woning keek ik uit op het complex. Toen ik geblesseerd raakte, veranderde de hoofdmacht. Veel spelers stopten, gingen lager spelen of vertrokken. Door mijn eigen veranderde situatie kwam dus MMO op mijn pad. Ik heb ze vorig seizoen al diverse keren zien spelen en dat viel mij niet tegen. Ook heb ik het feest meegemaakt en ik vind ook dat de club in de vierde klasse thuis hoort. Het is natuurlijk ontzettend leuk dat we starten tegen de buren. Voor mij komt daar ook nog bij dat we op 7 oktober thuis spelen tegen Meerburg. Voor mij dus de krenten uit de pap in het begin van de competitie.”

Barry Verboon terug van weggeweest en neergestreken bij MMO

Lorenzo Korte kwam over van Stompwijk’92, maar aan hem zal MMO dit seizoen geen plezier beleven. ,,Nee triest inderdaad. Hij liep aan het begin in een warming-up een zware liesblessure op en daarmee stond er direct een punt achter dit seizoen. Sneu voor hem en de groep, want Lorenzo zou een meerwaarde zijn geweest. Binnenkort gaat Len van der Hoorn op reis naar Zuid-Amerika en die zijn we dus ook een tijdje kwijt. Afgelopen zaterdag raakte Richard Bakker geblesseerd. Het valt even te bezien wanneer hij weer terug is. Dat zijn dus tegenvallers, maar ik denk toch dat we een hele aardige groep hebben staan. De vierde klasse A wordt zeker een uitdaging en het is zaak om goed te beginnen. Ik merk aan alles dat de wedstrijd van zaterdag nu al leeft. Ik wil dat graag gaan beleven.”

Leidenamateurvoetbal wenst de Projectcontroller en Account Manager (bij NEG-IT in Nieuwegein) veel succes toe en dankt hen voor hun tijd. De wedstrijd zal in samenvatting terug te zien zijn via dit medium!

 

Logo Krakerrr van de Week mogelijk gemaakt door Martijn Hoogenboom.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read