woensdag, juni 12, 2024
HomeVierde klasseWarmundaKrakerrr van de Week: Warmunda- Teylingen

Krakerrr van de Week: Warmunda- Teylingen

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de gemeentelijke derby tussen Warmunda en Teylingen in de vierde klasse A zaterdag. Beide teams strijden komende zaterdag op Sportpark Overbos om drie competitiepunten, maar het prestige dat een winstpartij oplevert is voor de rivalen een minstens zo belangrijke vangst.  LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Melvin van Stijn (Teylingen) en Doran Schiferli (Warmunda) vooruit naar de komende ontmoeting.

De 26-jarige Van Stijn verdedigt dit seizoen voor het eerst de kleuren van Teylingen, maar onbekend met zijn nieuwe club is Van Steijn bepaald niet. De Sassenheimer speelde jarenlang voor complexgenoot/buurman Ter Leede, voordat de aanvallende middenvelder, na ook nog een verblijf bij SJC, voor de rood-zwarten koos.

Melvin, je hebt jarenlang op divisieniveau gespeeld bij SJC en Ter Leede en komt nu uit in de vierde klasse. Dat is nogal een stapje terug, zou je zeggen.

Van Stijn: ,,Dat klopt, maar voor mij was de keuze voor Teylingen een hele logische. Veel van mijn familieleden spelen hier, mijn vader en mijn opa hebben voor Teylingen gespeeld en daarnaast is Rob Jonkman (de trainer van Teylingen, SN) mijn werkgever. Het heeft er altijd wel ingezeten dat ik een keer voor Teylingen zou gaan spelen en nu is dat zover. Natuurlijk was het klassenverschil in het begin een dingetje, maar ik ben inmiddels wel gewend aan de manier van spelen in de vierde klasse. We zijn de competitie goed begonnen, het is wel jammer dat we de laatste wedstrijd tegen NSV’46 niet in winst hebben weten om te zetten. Ik heb de beelden van de wedstrijd bij LeidenAmateurVoetbal teruggezien en vond dat we vooral in de eerste helft wat te slordig waren. Er zijn bovenin een aantal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en ik denk dat wij daar ook toe behoren. Een nederlaag hoeft dit seizoen niet direct funest te zijn, zoals twee jaar geleden (Teylingen verloor toen slechts één competitiewedstrijd maar moest desondanks het kampioenschap aan Koudekerk laten, SN) wel het geval was. Al met al zit ik hier goed op mijn plek. Teylingen is een leuke club en we hebben een goede spelersgroep.”

Hoe leeft de wedstrijd tegen Warmunda bij Teylingen?

Van Stijn:,,De wedstrijden tegen Warmunda zijn altijd een belevenis, met veel toeschouwers uit Warmond en Sassenheim langs de kant. Ik heb de laatste jaren vaak als toeschouwer langs de kant gestaan. Ik had wel het idee dat de wedstrijd bij Warmunda nog meer leefde dan bij Teylingen, maar ik merk nu ook binnen onze spelersgroep dat we deze wedstrijd heel graag willen winnen. De laatste vier onderlinge wedstrijden heeft Teylingen niet kunnen winnen van Warmunda, dus het is de hoogste tijd dat wij nu er met de winst vandoor gaan. Ik verwacht dat Warmunda gaat proberen om compact te verdedigen en gokt op uitbraken via de snelle Kevin van Bentem. Voetballend gezien schat ik ons hoger in dan Warmunda, maar er komt meer bij kijken om deze wedstrijd te winnen. We gaan er in ieder geval alles aan doen om de drie punten naar Sassenheim mee te nemen’’, aldus Van Stijn.

De 21-jarige Doran Schiferli mag gerust een kind van de club worden genoemd. De middenvelder speelt zijn hele voetballeven al voor Warmunda en maakte vorig seizoen al regelmatig zijn opwachting in de hoofdmacht. Deze voetbaljaargang lijkt Schiferli een vaste plek in de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer te hebben veroverd.

Doran, komende zaterdag krijgen jullie bezoek van Teylingen. Wat verwacht je van de wedstrijd ?

Schiferli:,,Teylingen heeft zich versterkt met een aantal goede spelers en ik verwacht dat ze ook dit seizoen weer bovenin gaan meedraaien. De wedstrijden tegen Teylingen zijn voor ons altijd speciaal. We kunnen ons goed kunnen focussen op deze ontmoetingen. Misschien omdat we door de buitenwereld een beetje als de underdog worden gezien. Vorig jaar wonnen we twee keer, wat natuurlijk mooi is, maar het belangrijkste blijft toch de positie op de ranglijst. Als we zaterdag van Teylingen winnen, maar daarna een paar keer op een rij verliezen, schieten we er ook niet veel mee op’’, aldus Schiferli.

Hoe schat je de kansen van Warmunda in voor dit seizoen?

Schiferli:,,Ik zie onszelf niet direct als titelkandidaat, maar we kunnen het elke tegenstander lastig maken. Ook dit seizoen is er weer een versterkte degradatieregeling, dus we willen in ieder geval uit de buurt van de degradatiezone blijven. Afgelopen jaar wisten we ons pas op de laatste speeldag veilig te spelen en wat dat betreft hopen we op een beter seizoen. We zijn het seizoen begonnen met een nederlaag bij SJZ, maar hebben ons daarna hersteld met overwinningen tegen Floreant en Sporting Leiden. Bij Sporting Leiden maakten we het onszelf onnodig lastig, maar gelukkig scoorden we vlak voor tijd toch nog de winnende treffer. Wat dat betreft denk ik dat we stappen vooruit hebben gezet en moeten we in staat zijn om minimaal in de middenmoot te eindigen’’, zo besluit de Warmonder.

Must Read