HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 boekte moeizame, maar broodnodige overwinning op Nicolaas Boys

LSVV’70 boekte moeizame, maar broodnodige overwinning op Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na het teleurstellende verlies vorige week op eigen bodem tegen Teylingen (1-3), had LSVV’70 deze week wat recht te zetten. In de vierde klasse A ontlopen de ploegen in de middenmoot elkaar nauwelijks iets. Pas aan het einde van de competitie zal de balans kunnen worden opgemaakt. De studentenploeg wil er alles aan doen om de nacompetitie te ontlopen en zinspeelt op direct lijfsbehoud. Er moest dus gewonnen worden uit in Nieuwveen tegen Nicolaas Boys. De ploeg van trainers Jan Nonkes en Freek Jansen deed wat het moest doen. Het werd 0-1, ‘een zwaarbevochten overwinning’ aldus Jaimy van der Meer.

De welbespraakte LSVV’er over de wedstrijd: ,,We hadden vooraf besproken dat we vol energie de wedstrijd in zouden gaan. Nicolaas Boys is een fysieke ploeg en het plan was om vroeg hun opbouw te verstoren. Dat ging redelijk maar hetzelfde plan stelden zij daar tegenover richting ons. De eerste helft was gelijkwaardig te noemen. Wij kwamen er met snelle counters een aantal keer goed uit, daar tegenover gold dat ook voor hen. Eigenlijk stonden er twee ploegen op het veld die vol voor de overwinning gingen. Zeker voor de theepauze was het een mooie wedstrijd. Na ruim een half uur scoorde Jiddo Doornenbal uit een corner. Helaas voor ons werd het doelpunt niet toegekend omdat Jiddo een overtreding zou hebben gemaakt. Enkele minuten later was het wel raak. Wederom uit een corner stond Martijn Theunissen goed opgesteld bij de eerste paal en kopte binnen. Onze opponent drong hierna nog aan, maar met name de scherpte in de eindpassing ontbrak bij hen. Met een tevreden gevoel gingen met we met 0-1 de rust in.”

Van der Meer vervolgt: ,,Na rust werd het eigenlijk een totaal andere wedstrijd. Het voetbal was er uit en we hanteerden de lange bal. We vochten om de drie punten over de streep te trekken. Nicolaas Boys was meer in balbezit, maar ze wisten eigenlijk geen echt grote kansen te creëren. De vermoeidheid sloeg bij ons in de ploeg en eigenlijk was het alleen maar tegenhouden. Dat lukte gelukkig, daarbij moet ook gezegd worden dat onze stand-in keeper Lodewijk Bloemzaad (normaal rechtsbuiten) een puike pot stond te keepen. De gebroeders Waasdorp ontbraken. Onze vaste sluitposten zijn al in Italië om de nodige voorbereidingen te treffen voor ons trainingskamp volgend weekend. Met hangen en wurgen trokken we de overwinning over de eindstreep. Een zeer belangrijke overwinning op weg naar direct lijfsbehoud, er wacht ons nog een zwaar programma. Maar we hebben er echt alle vertrouwen in dat het goedkomt.”

Over twee weken speelt de studentenploeg thuis tegen de nummer twee van de ranglijst SV Zevenhoven. Zal het trainingskamp in Italië voldoende elan in de ploeg brengen om voor een stunt te zorgen? In de uitbeurt lukte dat met 2-2 in elk geval deels.

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar