maandag, april 15, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 wint, maar rekent zich nog niet rijk

LSVV’70 wint, maar rekent zich nog niet rijk

-

Vierde klasse A (zaterdag) – LSVV’70 won afgelopen zaterdag in de eigen Kikkerpolder met 3-1 van SJC, maar ondanks deze overwinning zijn de roodhemden nog niet verzekerd van nog een jaartje vierde klasse voetbal. Woubrugge weet al dat het na afloop van de competitie p/d-wedstrijden moet spelen, maar wie de tweede ploeg wordt die ook aan de bak moet om het vege lijf te redden, zal pas na de laatste competitiedag duidelijk worden.

LSVV’70 (36 punten), Warmunda (34 punten) en Roodenburg (33 punten) komen alle drie nog in aanmerking voor het spelen van deze p/d-wedstrijden. Warmunda vertrekt komende zaterdag naar het al veilige Nicolaas Boys (de club van toekomstig Roodenburg- trainer Mo Bougrine), terwijl in Leiden-Noord directe concurrenten Roodenburg en LSVV’70 de degens gaan kruisen.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding, nadat Jiddo Doornenbal een puntgave voorzet van Gerben Groenendijk over SJC-keeper Roy Haasnoot in het Noordwijkse doel kopte (1-0). Wie echter dacht dat de al gedegradeerde bezoekers het na deze snelle achterstand het wel voor gezien zouden houden, kwam bedrogen uit.

SJC, dat ondanks andere geluiden ook volgend seizoen met een standaard zaterdagteam aan de competitie deelneemt, deed in Leiden meer dan haar sportieve plicht en en met name voor rust had het centrale duo Freek Jansen en Jochem van der Graaf haar handen vol aan de Noordwijkse voorwaartsen. Stijn Dahler en Jeffrey den Elzen kregen goede kansen op de gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die halverwege de eerste helft opnieuw toesloeg.

Haasnoot verkeek zich op een afstandsschot met een verraderlijk stuitje van Berend Verdoes (2-0), waarna Juriaan van Duyn voor de verdiende aansluitingstreffer zorgde (2-1). Nadat Doornenbal vlak na rust een grote kans op 3-1 had laten liggen, kregen de bezoekers dé kans op de gelijkmaker maar Selim Vllasaku zag zijn elfmetertrap worden gekeerd door Thomas Waasdorp. Niet veel later verdubbelden de gastheren opnieuw hun voorsprong. Paulus Egberts kapte zich met een mooie individuele actie vrij en vond het hoofd van de inlopende Martijn Theunissen (3-1). Deze tegenslag kwamen de bezoekers niet meer te boven, waarna de gastheren de wedstrijd probleemloos uitspeelden (3-1).

LSVV’70-speler Thimo van der Meer was tevreden over het behaalde resultaat, maar besefte ook dat pas aan de eindstreep de bloemen worden uitgereikt. Van der Meer:,,De wedstrijd van volgende week bij Roodenburg zal de beslissing moeten gaan brengen. Dat gaat spannend worden. Wij hebben aan een gelijkspel genoeg om ons te handhaven en als Warmunda bij Nicolaas Boys verliest, dan zouden we zelfs bij een nederlaag veilig zijn. Daar wil je het natuurlijk niet van af laten hangen en ik ga er dan ook vanuit dat we ons op eigen kracht weten te handhaven. Ik vind dat we het verdienen om in de vierde klasse te blijven en heb er vertrouwen in dat het goed komt’’, zo blikte Van der Meer optimistisch vooruit.

LSVV’70 – SJC 3-1 (2-1) 6. Doornenbal 1-0, 20. Verdoes 2-0, 40. Van Duyn 2-1, 54. Theunissen 3-1.

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Kalf, Van der Graaf, J. van der Meer, Jansen, Theunissen, Verdoes, Groenendijk, Egberts, Loos, Doornenbal.

Basisopstelling SJC: Haasnoot, Steenvoorden, Vllasaku, Van Duyb, Broekhof,Verkade, Van der Zalm, Den Elzen, Glasbergen, Dahler, Altena.

Must Read