woensdag, mei 1, 2024
HomeSJZInterviews SJZMarc Griffioen (SJZ):,,We hebben een punt gewonnen tegen Nicolaas Boys”

Marc Griffioen (SJZ):,,We hebben een punt gewonnen tegen Nicolaas Boys”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ kent een uitstekende start van de competitie. Tot dusverre werden alle wedstrijden gewonnen met goed verzorgd voetbal. Dit weekend speelde de ongeslagen ploeg van trainer Kevin Bos tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen. De ploeg uit Zoeterwoude-Dorp had ditmaal een totale off-day. Er werd niet verloren, maar een punt gewonnen aldus aanvaller Marc Griffioen. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Griffioen over de wedstrijd: ,,Het was een drama vandaag. We speelden echt enorm slecht. Alleen al in de eerste helft kregen we echt een handvol goede kansen tegen. Onze keeper Tijs Brinks was eigenlijk de enige vandaag, die echt een goed niveau haalde. Hij hield ons met een aantal fraaie reddingen in de wedstrijd. In het veld kwam het niet op gang, er werden veel fouten gemaakt, kortom het was onrustig bij ons. Al met al hebben we een halve kans gecreëerd in het eerste bedrijf. Met enig fortuin gingen we met 0-0 rusten, we hadden ook zomaar een paar goals om onze oren kunnen hebben.”

De vaak scorende speler vervolgt: ,,Met een gelijke stand kon het nog alle kanten op. Tijdens de rust spraken we af dat de schouders eronder moesten. Dat ging in het eerste kwartier redelijk, maar onze opponent kreeg al gauw weer de overhand, zonder dat ze eigenlijk geweldig speelden. Eigenlijk zegt dat genoeg over hoe wij als team op het veld stonden. De beleving ontbrak in alle opzichten. Met name de laatste tien minuten van de wedstrijd kregen we het zwaar. Nicolaas Boys kreeg een paar hele grote kansen, waarvan er zelfs een van vijf meter afstand voor open doel werd gemist. De enige kans die we er in de tweede helft tegenover konden zetten, was van onze spits Jari van Kampen. Zijn inzet werd van de doellijn gekopt. De wedstrijd eindigde in 0-0 en ik kan rustig concluderen dat we een punt gewonnen hebben.”

De Zoeterwoudenaar tot besluit: ,,Dit soort wedstrijden zitten er helaas tussen. We worden hier niet zenuwachtig van. De competitiestart is voortvarend, iets waar we als team tevreden over kunnen zijn. We hebben als doel gesteld dat we dit jaar minimaal een periodetitel willen pakken. Daarmee zijn we goed op weg. Over twee weken spelen we tegen FC Oegstgeest, dan moeten we er weer staan.”

Volgende week hebben de manschappen van Bos een weekend vrijaf. De week erna ontvangt SJZ op het eigen sportpark Haasbroek koploper FC Oegstgeest. Nu al een wedstrijd om naar uit te kijken.