HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg loopt in Benthuizen direct achter de feiten aan

Meerburg loopt in Benthuizen direct achter de feiten aan

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Door veel ploegen werd reikhalzend naar zaterdagmiddag uitgekeken, namelijk de start van de derde periode. Het team van trainer Jelle Korbee won vorige week ruimschoots van Woubrugge en tankte hiermee vertrouwen voor de wedstrijd tegen BSC’68. Binnen een minuut lag de bal echter al achter doelman Danny van Leeuwen, een beroerde start welke de Rijndijkers niet meer te boven kwamen. De laatste weken in uitstekende vorm verkerende Lars Barthen laat een dag later zijn licht over de wedstrijd schijnen.

,,Wij wisten vooraf wat ons te wachten stond, een sterke ploeg met vooral in thuiswedstrijden veel scorend vermogen. Vooral in de laatste wedstrijden regelmatig de nul gehouden, en er ligt een afgetrapt veld. Mochten we nog kans willen maken op een prijs dan was een goed resultaat noodzakelijk.” Vol vertrouwen begon Meerburg aan de wedstrijd, echter binnen een minuut lag de bal al in het net. Een verrassend verre ingooi werd op waarde geschat en konden de bezoekers al direct in de achtervolging. ,,Een heel vervelend en zuur begin, naarmate de eerste helft vorderde pakten we deze vroege tegenslag goed op en gingen steeds beter spelen. We stonden goed als geheel, kwamen steeds iets verder op de helft van de tegenstander en begonnen een aantal kansjes te creëren.” Een minimaal verschil bij rust, tijdens de thee de puntjes op de i en nog een helft om iets aan de stand te doen.

De wit-zwarten begonnen aardig aan de tweede helft. ,,We wilden de lijn van eind eerste helft doortrekken, hadden in het begin van de tweede helft ook meer balbezit en begonnen combinaties te maken. Op het moment dat we dachten dat er iets te halen was viel de 2-0. In mijn ogen ging hier een overtreding aan vooraf, de scheidsrechter dacht hier helaas anders over en daarna was de wedstrijd gespeeld. Onze blik gaat nu naar de aankomende twee weken waar twee heel belangrijke thuiswedstrijden op het programma staan (LSVV’70 en Kickers’69, AK).

Barthen heeft in het verleden nog wel eens wat pijntjes gehad maar is nu geheel blessurevrij. ,,Ik ben gelukkig blessurevrij maar de wedstrijd tegen BSC’68 verliep voor mij persoonlijk heel moeizaam. Ik had gehoopt de goede vorm van de laatste wedstrijd mee te nemen, echter het lichaam dacht daar anders over. Ik ben afgelopen week deels ziek geweest en dat was te voelen zaterdag, zowel conditioneel als fysiek gezien. Komende week weer fit aansluiten bij de training en een goede opbouw maken richting de volgende wedstrijd.”

Er zijn nog acht wedstrijden te gaan in deze periode, Meerburg bevindt zich nu op plek acht en er is eigenlijk nog van alles mogelijk. Bekijken we het positief, dan is het periodekampioen als men de laatste acht wedstrijden wint. Iets minder positief, er dient nog steeds naar beneden gekeken te worden in verband met de versterkte degradatieregeling. Waar ligt de waarheid? Na de komende twee thuiswedstrijden kan er iets meer over deze waarheid worden gezegd.

Basisopstelling Meerburg: Van Leeuwen, Jasperse, Straathof, Van Braak, S. Hazenberg, Klumperman, Weijers, Van Zijp, Barthen, Van Steen, F. Hazenberg.