HomeVierde klasseMeerburgMeerburg zet NSV'46 op grotere achterstand

Meerburg zet NSV’46 op grotere achterstand

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een zeer matige wedstrijd van NSV’46-zijde moest de ploeg van Dennis Tijssen toezien hoe een sterk Meerburg Sportpark de Koet met de volle buit verliet: 0-2. De thuisploeg begon wederom slecht aan het duel en creëerde over negentig minuten nauwelijks kansen. De zege van de ploeg uit Zoeterwoude was dan ook niet meer dan terecht.

Meerburg kwam goed uit de startblokken want nauwelijks begonnen aan het duel wist men al de 0-1 op het scorebord te zetten. De aanval begon bij een ingooi door de as en aan de rechterzijde werd Lars Barthen bereikt die Jim Groenendijk omspeelde en vanaf randje zestien raak schoot.

Niet veel later was het bijna 0-2 toen doelman Bas Kalshoven zich bijna vergaloppeerde maar het speeltuig uiteindelijk toch nog net voor de doellijn weg kon tikken. Meerburg was in de eerste helft de betere ploeg en was vooral in aanvallend opzicht een stuk gevaarlijker dan de thuisploeg. Daar waar het bij NSV’46 soms een beetje op goed geluk was, kwam Meerburg er voetballend steeds goed uit. De ploeg uit Zoeterwoude heeft veel diepgang in het spel met snelle aanvallers en een uitmuntende Tom Klumperman die de Noordense linies met zijn loopvermogen meermaals openreet.

Via wederom Barthen kreeg Meerburg na achtentwintig minuten dé kans om de score te verdubbelen. Na een pass door het hart van de Noordense defensie faalde Barthen oog in oog met Kalshoven door het leer naast het doel te schuiven.

NSV’46 zette hier allemaal maar weinig tegenover, maar de fase vlak voor de thee kreeg het iets meer voeten aan de grond. Dit resulteerde in een zeer grote kans voor Menno de Jong die zijn ploeg ondanks de matige eerste helft toch met een lekker gevoel de kleedkamers in had kunnen sturen. Kamiel Disseldorp ontsnapte aan de rechterzijde en legde de bal binnen de zestien af op de meegelopen De Jong die zijn geluk beproefde in de verre hoek, maar Meerburg-doelman Nick Klein hield hem middels een schitterende redding van het scoren af.

“Meerburg heeft veel diepgang in de ploeg, iets dat er bij ons ontbreekt”

Stefan van Tol vind zijn ploeg te voorspelbaar

De tweede helft begon NSV’46 wederom matig. Al na een minuut claimde Meerburg een strafschop toen invaller Robin Stark zijn tegenstander vloerde, echter werd de bal op randje zestien gelegd door arbiter Brouwer. Tien minuten later deden de bezoekers weer van zich spreken. Barthen ging simpel om Groenendijk heen en vanaf de achterlijn bracht hij voor, waar Max van Steen voor Perry Lok kwam en hard inknikte. Helaas voor Meerburg kopte hij net langs de verkeerde kant van de paal.

Zo bleef NSV’46 in de wedstrijd, maar ook in het tweede bedrijf was het allemaal net te kort wat men bracht. Het veldspel was chaotisch en voorin was het allemaal veel te statisch om de opponent te doen wankelen. Een kwartier voor tijd trof Meerburg dan eindelijk voor de tweede maal doel. Van Steen soleerde door het strafschopgebied en uiteindelijk wist hij op de achterlijn ook doelman Kalshoven nog te omspelen en in het dak van doel raak te schieten. Het doelpunt werd echter op aandringen van de Noordense grensrechter geannuleerd omdat de bal de achterlijn gepasseerd zou zijn geweest.

In de negentigste minuut mochten de bezoekers alsnog juichen en bekroonden zij hun prima optreden met de 0-2. Groenendijk wordt op het middenveld van de bal gelopen en een dieptepass bereikte de snelle Floris Hazenberg die met enig fortuin Kalshoven omspeelde en de eindstand op het bord zette.

Zo doet Meerburg uitstekende zaken, iets dat niet gezegd kan worden van NSV’46 dat nu drie wedstrijden op rij niet heeft weten te winnen. Sprake van een crisis is er echter nog niet aldus aanvoerder Stefan van Tol. ,,Crisis is een groot woord. Het heeft ook met verwachting te maken, die was vooraf hoog. We hebben een paar nieuwe spelers maar niet te vergelijken met een Teylingen dat spelers bij Ter Leede en FC Lisse wegplukt. We moeten nu erkennen dat er simpelweg een paar ploegen verder zijn dan wij. Dit Meerburg is ook gewoon een hele goede ploeg met een prima aanval waar we het negentig minuten lastig mee hadden. Ze hebben veel diepgang in de ploeg, iets dat er bij ons momenteel ontbreekt. Hierdoor is het te voorspelbaar en statisch allemaal en konden zij onze spitsen gemakkelijk neutraliseren. Deels komt dit ook door de volle ziekenboeg waardoor we aan de zijkanten automatismen missen, maar we moeten meer kunnen brengen dan dit.”

Redactie 0172Sport, mediapartner LAV (tevens foto’s)