zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseMeerburgMeerburg kan stap naar derde klasse niet maken

Meerburg kan stap naar derde klasse niet maken

-

Nacompetitie derde/vierde klasse- De wens van Meerburg om komend seizoen via de nacompetitie in de derde klasse te komen gaat niet in vervulling. In Benthuizen verloor de ploeg van Jelle Korbee met 3-2 tegen een sterker BSC ’68, dat volgende week voor de finale op mag gaan tegen CVC Reeuwijk.

De thuisploeg had in de eerste helft een fors overwicht. Zij creëerden kans op kans, en het was een wonder dat er niet een paar in gingen. De ploeg van Korbee daarentegen vond pas na een minuut of twintig een opening, maar Floris Hazenberg kon de bal niet onder controle krijgen. Dit moment was tekenend voor de Zoeterwoudenaren, bij wie in de eerste helft niet veel lukte.

De 1-0 voor BSC’68 paste goed in die zwakke eerste helft van Meerburg. Na een zoveelste kans voor de gastheren, kwam de bal voor de voeten van Falco Henzen. Die haalde op goed geluk uit en niemand verwachtte ook maar enigszins resultaat. Maar gek genoeg bleef Meerburg goalie Mike de Rooy passief in zijn goal staan en zijn reactie kwam ruimschoots te laat. De bal rolde tergend langzaam binnen. Een schuldbewuste De Rooy na afloop: ,,Ik schatte het totaal verkeerd in. Ik dacht dat ik tijd genoeg had en die bal rolde maar verder. Al moet ik wel zeggen dat gezien de hoeveelheid kansen van BSC er uiteindelijk toch wel eentje was in gegaan. Maar deze ging te makkelijk.”

De tweede helft begon Meerburg weer wat futloos, maar dat veranderde gestaag. Tien minuten na rust liep eerst een een-twee tussen Max van Steen en Lars Barthen zo goed als feilloos, maar nog zonder beloning. Luttele tellen later was het wel raak. Nu was het de keeper van BSC die volledig mistastte, waarna Hazenberg de 1-1 erin kopte.

Het werd een wedstrijd en over en weer kwamen er kansen. Wel kreeg de thuisploeg verreweg de meeste mogelijkheden, met bijna altijd een hoofdrol voor Guido de Peinder. Vooral het laatste kwartier was bloedstollend spannend en mocht Meerburg de handjes dichtknijpen dat de verlenging werd gehaald.

Halverwege de eerste helft van de extra speeltijd werd duidelijk dat BSC op deze snikhete dag toch echt de sterkste was. Er volgde weer een knappe aanval met De Peinder opnieuw als hoofdrolspeler en zijn teamgenoot Jelle Verhoeff kopte de 2-1 binnen. Meerburg kon het niet meer opbrengen om echt gevaar te stichten. De Rooy: ,,We merkten dat we vorige week tegen SCW ook al 120 minuten volle bak moesten. Dat heeft vandaag zeker meegespeeld.”

De 3-1 kwam van de voet van Joep van Straalen. In de loop kreeg hij de bal mee en fopte zijn directe tegenstander met een heupbeweging, waardoor hij ruimte creëerde. Daardoor kon Van Straalen de bal hard in de verre hoek mikken. Kort daarop kreeg De Peinder terecht zijn publiekswissel, dit onder luid applaus. De wedstrijd leek gespeeld, maar in de laatste minuten werd een Meerburg speler in het strafschopgebied van de Benthuizenaren gevloerd, waarna de arbiter naar de stip wees.

In eerste instantie ging Kas van der Werf achter de bal staan, maar BSC-er Verhoeff had wel een heel kinderachtige actie in huis. Voor Van der Werf aan kon leggen, tikte Verhoeff de bal weg en de vlam sloeg even in de pan. De assistent-trainer van Meerburg, Ronald van Delft, kreeg een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding. ,,Toch respectloos dit”, brieste Van Delft. ,,Hij krijgt slechts geel terwijl hij zoiets doet, op zo’n belangrijk moment.”

In tweede instantie legde Tom Klumperman aan en maakte de aansluitingstreffer. Er volgde nog een paar spannende minuten en een slotscrimmage voor het doel van BSC, maar geen gelijkmaker.  ,,Voor het overige een terechte uitslag. Zij waren als team en individueel beter,” concludeerde Van Delft eerlijk.

BSC ’68 – Meerburg 3-2 (1-0). 36. Henzen 1-0. 54. Hazenberg 1-1. 98. Verhoeff 2-1. 112. Van Straalen 3-1. 119. Klumperman 3-2.

Opstelling BSC ’68: Verhoef, Van der Linden (85. Van der Reijden), De Ruiter, Plag, Henzen, Dijkhuizen (63. Verhoeff), Van Leeuwen, Korving (63. Van Straalen), Van der Valk (102. Stolk), De Peinder (113. Sari), Splitthoff

Opstelling Meerburg: De Rooy, Simon Hazenberg, Straathof (51. Verra), Van Haaster (46. Van Huis), Klumperman, Van Zijp, Van Steen (90.+5. Van der Werf), Floris Hazenberg, Barthen (90.+5. Doeven), Van Braak, Weijers (81. Sierat).

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoserie volgt later vandaag!)