zondag, april 28, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgNicolaas Boys bezorgt Meerburg de tweede nederlaag op rij

Nicolaas Boys bezorgt Meerburg de tweede nederlaag op rij

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor Meerburg wachtte op speeldag 10 de belangrijke uitwedstrijd tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen. Een wedstrijd die door de Zoeterwoudenaren gewonnen moest worden om aansluiting te houden met de bovenste ploegen. Aanhaken of afhaken dus voor de ploeg van trainer Nick Poot. Het laatste was het geval. Het werd 3-2. Een duur verlies dus voor de withemden. Van de laatste vier ontmoetingen gingen er drie verloren.

Meerburg middenvelder Shivan Chaigneau over het verlies: ,,Voor deze wedstrijd hadden we besloten iets minder hoog te gaan staan dan we normaal gesproken doen. Met deze tactiek merkten we dat we best wel kansjes creëerden. Hierop werd besloten toch wat verder op door te schuiven. Dat pakte niet helemaal lekker uit. Onze opponent zocht de vrije ruimte achter de verdediging en daar hadden we moeite mee. Toch kwamen we wel snel op voorsprong. Uit een voorzet kopte Julian van Haaster prachtig binnen in de verre hoek. Een minuut of tien later kwam Nicolaas boys op gelijke hoogte. Een ingebrachte bal werd niet goed door de defensie verwerkt en kwam terecht bij de tegenstander. Hun spits schoot van net buiten de zestien binnen. Kort na de gelijkmaker kwamen we op achterstand uit een prachtige vrije trap van hun kant. Onhoudbaar voor onze keeper moet ik zeggen. Van opgave was er geen sprake, want enkele minuten later was het alweer gelijk. Uit een hoekschop werkte Tom Klumperman binnen. 2-2 was tevens de ruststand.”

De middenvelder over het vervolg van de wedstijd: ,,De tweede helft kwamen we er niet lekker in. Er vielen te veel gaten, we stonden gewoon niet goed. Na wederom balverlies in de laatste linie kwamen we halverwege het tweede bedrijf op achterstand. Hun spits pikte de bal op en kon binnenwerken. Na dit moment gingen er wat extra jongens mee naar voren maar dit betaalde zich niet uit. We kwamen niet meer tot scoren en verliezen nu dus twee weken op rij.”

De Zoeterwoudenaar weet tot besluit wel de vinger op de zere plek te leggen: ,,We hebben deze wedstrijd verloren door twee doelpunten weg te geven. Het uitverdedigen rond de zestien is gewoon te lief. Een probleem dat we onlangs tegen Warmunda en Roodenburg ook hadden. Als team moeten we er alles aan doen dat onze komende tegenstanders geen kans krijgen om op doel te schieten rondom het strafschopgebied. Willen we er een mooi seizoen van maken moet daar keihard aan gewerkt gaan worden. We hebben nu al veel averij opgelopen.”

Volgende week wacht een loodzware opponent voor de pupillen van trainer Poot. FC Oegstgeest komt dan op bezoek aan de Rijndijk. Een strijd tussen de nummers vier en drie van de ranglijst.