zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasseNicolaas Boys is Woubrugge na rust de baas (2-3)

Nicolaas Boys is Woubrugge na rust de baas (2-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Na de zoete zege bij buurman MMO (0-2), kreeg Woubrugge in competitieronde twee bezoek van Nicolaas Boys. De Nieuwveners startten het seizoen met een thuisverlies tegen Roodenburg. De thuisploeg leidde bij rust (1-0), maar in de tweede helft zetten de bezoekers de wedstrijd naar haar hand. Stan de Groot bracht nog even wat hoop terug in de Woubrugse harten, maar zijn aansluitingstreffer viel voor de gastheren te laat om toch nog een resultaat uit de tweestrijd te peuteren (2-3).

Woubrugge-speler Kevin Veltman blikte kort na afloop terug op de wedstrijd. Veltman: ,,In de eerste helft begonnen we goed en kwamen na 20 minuten spelen op voorsprong. Na een combinatie tussen Vince Angenent en mij kwam de bal bij Gino Rolfes, die prima binnenschoot (1-0). Vlak voor rust moest trouwens onze keeper Gijs den Hertog geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Tim de Kok. In de tweede helft wisselden zij van spelsysteem en daar wisten wij even geen raad mee. We kregen in een kort tijdsbestek drie doelpunten tegen. Ik moet zeggen dat alle treffers op een ongelukkige wijze tot stand kwamen, maar daardoor keken we wel plots tegen een 1-3 achterstand aan. Dat laatste doelpunt heb ik trouwens zelf niet helemaal meegekregen. Ik kreeg een hand van een tegenstander in mijn gezicht en lag geblesseerd op de grond toen er werd gescoord. Met de nieuwe spelregel moet de scheidsrechter het spel stil leggen, omdat dit een hoofdblessure betreft maar helaas liet hij doorspelen. Niet veel later moest ik mij laten vervangen, omdat ik last bleef houden van duizeligheid. Na een afstandsschot van de voor mij ingevallen Jesper Koopman scoorde Stan de Groot nog wel de 2-3, maar daar bleef het bij. Jammer, dat we de winst van vorige week tegen MMO geen vervolg hebben kunnen geven. In de eerste helft hebben wij kansen gehad om onze voorsprong uit te breiden, maar ik moet toegeven dat Nicolaas Boys na de rust de betere ploeg was’’, zo sprak de realistische Veltman.

Volgende week mag Woubrugge zich gaan opmaken voor een nieuwe derby, want dan gaan de Nolina Boys op bezoek bij AVV Alphen.

Woubrugge – Nicolaas Boys 2-3 (1-0) 20.Rolfes 1-0, 50. Nicolaas Boys 1-1, 62. Nicolaas Boys 1-2, 68. Nicolaas Boys 1-3, 89. De Groot 2-3.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Schipper, T. van de Geijn, Peters, De Groot, T. van Rijn, Veltman, R, van Rijn, Boer, Angenent, Rolfes.