zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseNSV'46NSV’46 pakt de drie punten en Stompwijk’92 vertrouwt op betere tijden

NSV’46 pakt de drie punten en Stompwijk’92 vertrouwt op betere tijden

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk waren er emoties in de kleedkamer na afloop, zeker als je in de slotminuut zo’n doelpunt tegen krijgt waarmee je uiteindelijk met 2-1 verliest uit bij NSV’46. Maar we moeten gewoon naar onszelf blijven kijken. Met een smalle selectie en de vele blessures is het gewoon moeilijker op dit moment om elke keer de drie punten te pakken, maar ook om dwingender te spelen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in het linkerrijtje kunnen eindigen, daar gaan we voor”, aldus de realistisch terugblikkende Stompwijk’92-doelman Jesper van Leeuwen.

Waar NSV’46 doordeweeks voor de districtsbeker tegen tweedeklasser Spirit had gespeeld, kon Stompwijk’92 voor de Sportiff LAV Cup aantreden tegen Foreholte onder 23. Dus de respectievelijke trainers Dennis Tijssen en Erik van Manen konden hun spelers ook weer echte wedstrijdmeters laten maken. Hoe zou Stompwijk’92 nu het voor hen relatief onbekende NSV’46 uit Noorden gaan aanpakken? Dat de punten hard nodig waren voor de uitploeg, bleek zeker uit de stand op de ranglijst in deze vierde klasse A waar ze op plek elf stond met zeven uit acht en NSV’46 aanmerkelijk hoger stond op plek vijf met elf uit zeven.

Van Leeuwen: ,,Wij kenden deze tegenstander niet, dus bij ons strijdplan gingen we uit van onze eigen kracht zonder aanpassingen. Maar het bleek al rap een goed voetballende ploeg te zijn met een prima rechtsbuiten en lange spitsen die ook prima meevoetbalden en ballen geplaatst doorkopten. De eerste helft ging het best gelijk op en zij kregen wel een paar kansjes. Maar het was onze Joeri van der Salm die uit een prachtig opgezette aanval met voor hun doel een ‘flipperkastmoment’ de 0-1 scoorde. Zo gingen we de rust ook in.”

Het was voor de uitploeg zaak om zeker het eerste kwartier na rust niet te verzaken en NSV’46 niet terug in de wedstrijd te laten komen. ,,Jammer dat we de kansen op 0-2 en 0-3 toen niet verzilverden. En dan kan je er op wachten en wat we vreesden gebeurde dan ook. Zij maakten de gelijkmaker laat in de tweede helft door een terecht gegeven strafschop te benutten. Ik zat er met mijn vingertoppen nog aan, maar meer ook niet”, aldus de Stompwijk’92-doelman.

In de laatste minuut werd het zelfs nog 2-1 voor de thuisploeg na wat verwarring binnen de lijnen omdat Pim van de Arend van Stompwijk’92 geblesseerd op de grond lag. Van Leeuwen: ,,De scheids sommeerde om door te spelen, dus we moesten de vrije trap wel nemen. De trainer wilde Van de Arend wisselen en we stonden even later door alle verwarring achterin niet goed opgesteld waar zij dankbaar van profiteerden, 2-1. En dat werd ook direct de eindstand.”

NSV’46 kwam zo op veertien uit acht en bleef op de vijfde plek staan. Stompwijk’92 bleef op plek elf en nu met zeven uit negen. Komende zaterdag moet NSV’46 uit naar Roodenburg, dat verrassend bij Meerburg met 1-2 won. Stompwijk’92 ontvangt op het eigen Sportpark Meerhorst dan Warmunda dat zaterdagmiddag in een doelpuntrijke wedsstrijd Woubrugge met 4-3 versloeg. ,,Je ziet het aan het aantal door ons gescoorde doelpunten, door de blessures missen we nu de schotkracht voorin. Maar straks als de blessures achter ons liggen, komen we sterker terug.”

NSV’46 – Stompwijk’92 2-1 (0-1). Van der Salm 0-1, Van Koert 1-1, Van Koert 2-1.