zondag, december 10, 2023
HomeZaterdagVierde klasseOpgeleefd Woubrugge na rust ruim langs SJC

Opgeleefd Woubrugge na rust ruim langs SJC

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Woubrugge deed zaterdag wat het moest doen. Op eigen veld werd SJC op een 4-0 nederlaag getrakteerd en daardoor blijft de ploeg van Henny Kluivers op koers voor een plek in de nacompetitie of zelfs meer. Kickers’69 en SJC lijken inmiddels gezien en Hazerswoudse Boys staat ondertussen ook al op acht punten van de Nolina Boys.

Kluivers: ,,Hazerswoudse Boys krijgen we over twee weken en dan kunnen we daar de genadeklap uitdelen. We hebben best nog een pittig programma dus alles wat je nu kunt binnenhalen, is mooi meegenomen. Dit was voor ons na de lekkere zege op Nicolaas Boys de tweede winstpartij op rij en zo hebben we nog steeds de aansluiting. Er is een grote groep clubs die van elkaar kunnen winnen en die staan nog allemaal dicht bij elkaar. Het zal spannend blijven tot op de slotdag.”

Tegen SJC ging het in de eerste helft stroef voor de thuisploeg. ,,We kwamen niet echt in het ritme en het kon absoluut beter. Wel kwamen we op voorsprong via Stan de Groot, maar het was zeker nog niet gelopen. Na de rust kwamen we beter voor de dag en zag je bij hen de krachten wegvloeien. Dan is het prettig als er een ruime overwinning uitkomt want dat is goed voor het vertrouwen. Dennis Boer maakte de tweede en daarna pikte Robbin van der Hulst als invaller twee treffers mee.”

Woubrugge, dat het tot het einde van het seizoen moet stellen zonder de geblesseerde sterkhouder Kevin Veltman, speelt komend weekend niet en gaat zich dan opmaken voor de eindsprint. ,,Het klinkt clichématig, maar er komen allemaal finales aan. Deze jonge ploeg komt van ver, maar is zeker gaan groeien in de voorbije maanden. We zullen knoerthard moeten blijven werken om resultaten te behalen en daar zit een leuke uitdaging in. Persoonlijk had ik graag volgende week ook gespeeld om in het ritme te blijven, maar het is wat het is.”

Op dit moment wordt de elfde positie ingenomen met 24 uit 20. ,,Daarmee staan we kort bij een aantal ploegen en we willen de druk erop houden. Met duels uit bij SJZ en Teylingen en thuis tegen Zevenhoven hebben we nog zware kluiven te gaan, maar we blijven onze huid zo duur mogelijk verkopen. Na het moeizame begin heeft de ploeg zich opgericht en het is mooi dat we weer meetellen. Voor dit moment is het eerst zaak om Hazerswoudse Boys het nakijken te geven, want dan hoef je niet echt meer naar beneden te kijken.”

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, De Groot, Hoogendoorn, Peters, Gorter, Angenent, T. van Rijn, Boer, Van Rijn, Van der Doef, Van der Geijn.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read