zaterdag, april 20, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Roodenburg handhaaft zich, donkerste scenario voor LSVV’70

Roodenburg handhaaft zich, donkerste scenario voor LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Om een wedstrijd tussen de nummers 8 en 10 als degradatiekraker te bestempelen, lijkt op het eerste gezicht wat gek. Maar door strenge regels degraderen maar liefst drie van de veertien ploegen direct en spelen de twee ploegen erboven later nog om lijfsbehoud. Roodenburg moest winnen maar was bij een gelijkspel afhankelijk van Warmunda, terwijl voor LSVV’70 een punt sowieso voldoende was. Uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok: 3-0.

De tiende plek op de ranglijst leidt tot nacompetitie. LSVV’70 (36 punten), Warmunda (34) en Roodenburg (33) hadden alle drie kans om de zomervakantie nog even uit te moeten stellen. Warmunda speelde op hetzelfde moment als de Leidse ploegen bij Nicolaas Boys. Frappant is dat de trainer van Nicolaas Boys, Mo Bougrine, komend seizoen Roodenburg onder zijn hoede heeft. Hij zou zijn toekomstige ploeg dus een grote dienst bewijzen door de punten in Nieuwveen te houden. Maar wat de uitslag ook zou zijn, Roodenburg zou zelf sowieso punten moeten pakken om een kans te maken op lijfsbehoud.

Bij beide ploegen was de spanning direct zichtbaar. De wedstrijd kwam daardoor wat traag op gang, de teams durfden weinig risico te nemen. Een penalty leidde tot het eerste échte gevaar in de wedstrijd. Een handsbal zorgde ervoor dat Gökhan Yazici mocht aanleggen. Hij kwam echter niet als winnaar uit het onderonsje, daar Dammes Waasdorp een knappe redding in huis had. Even later schoot Nour El Hamami nog op de paal. Aan de andere kant kwam LSVV’70 nog weinig in de buurt van het vijandelijke doel.

Kort voor rust kwam Roodenburg verdiend op voorsprong. Een afvallende bal kwam net buiten de zestienmeter voor de voeten van Abdennour Zoulali. Na een vlugge controle verschalkte hij doelman Waasdorp met een droge knal. Daarna vielen er nog kansen voor Yazici en Doornenbal te noteren, maar beide spitsen gingen doelpuntloos de rust in.

In de tweede helft duurde het niet lang tot Roodenburg de voorsprong verdubbelde. Na een mooie individuele actie klopte de ingevallen Mohammed Matoug Waasdorp in de korte hoek. Op ongeveer hetzelfde moment kwam Warmunda op voorsprong, wat betekende dat LSVV’70 met deze stand de nacompetitie in zou gaan en Roodenburg zich direct zou handhaven. Reden te meer voor de uitploeg om extra gas te gaan geven.

Na een korte onderbreking in verband met een opstootje waar zelfs publiek bij was betrokken, had LSVV’70 nog zo’n twintig minuten om het tij te keren. De fut leek er echter al volledig uit. Bij beide ploegen overigens, gezien de ruimtes die vielen in de omschakeling. Ondertussen was Warmunda ook nog eens op 0-2 gekomen. LSVV’70 probeerde vooral via hoge ballen de lange spitsen te bereiken, maar de verdediging van de thuisploeg gaf niets weg. Daarnaast keepte Oguzhan Yazici een steengoede wedstrijd.

Het geloof bij de studenten leek langzaamaan weg te vloeien. Roodenburg kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar ging niet zorgvuldig met de kansen om. Toen Walid Belkhir vlak voor tijd een penalty benutte, was het doek gevallen voor de spelers van LSVV’70. Zij gaan zich opmaken voor de nacompetitie. Voor Roodenburg kon het feest juist beginnen: ook komend seizoen is er vierde klassevoetbal te zien aan de Pieter Bothstraat.

Freek Jansen namens LSVV’70. ,,Ongelooflijk, bijna het hele seizoen stonden we op een veilige plaats en dan eindigt het zo. Zelfs met 36 punten ben je dus niet veilig. We hebben notabene enkel van Meerburg twee keer verloren. Dit is een tegenvaller, maar we gaan gas geven de komende weken.”

Roodenburg – LSVV’70 3-0 (1-0) 35. Zoulali 1-0, 54. Matoug 2-0, 85. Belkhir 3-0 (penalty).

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Belkhir, Mkadmi, Serraj, Irdi, Zoulali, Bensalah, Bezzai, El Hamami, G. Yazici, Mizab.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Huisman, Schaddé van Dooren, Van der Graaf, Van der Meer, Groenendijk, Verdoes, Theunissen, Loos, Van Beuningen, Doornenbal.

Must Read