donderdag, mei 23, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg houdt de punten in Leiden na zwaar duel

Roodenburg houdt de punten in Leiden na zwaar duel

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op een onstuimig sportpark Noord in Leiden werd er op veld twee afgetrapt voor de wedstrijd tussen Roodenburg en AVV Alphen. Het werd een onderlinge strijd voor positie acht, negen of tien op de ranglijst, waar uiteindelijk de thuisploeg aan het langste eind trok en nu op de achtste en veilige plaats staat.

Omdat het hoofdveld van Roodenburg al langer niet bespeelbaar is (de alom bekende engerlingen sloegen weer toe) werd deze wedstrijd gespeeld op veld twee. Dit kunstgrasveld had overigens te maken met bobbels gevuld met water door de vele regenval van de afgelopen tijd en was dus ook niet in goede staat.

De wedstrijd begon ook nog later, maar dat verhinderde de thuisploeg niet vroeg op voorsprong te komen door Achraf Azarfane. De Leidenaren konden de sterke lijn niet doorzetten, omdat al snel bleek dat Alphen in de omschakeling erg snel en sterk was. Uit die rappe omschakeling vielen de gelijkmaker en de 1-2 door respectievelijk Yassine Yagoubi en Adil Bizih. Tijdens het slot van de eerste helft waren beide ploegen erg slordig en werd er vanuit Leidse kant ook minder gecreëerd dan vanuit Alphense kant. Trainer Mohamed Bougrine zette tijdens de eerste helft al het systeem om, om zodoende zijn ploeg beter te laten voetballen en meer kansen te kunnen creëren.

De tactische ingreep van de Leidse trainer bleek effect te hebben want na de rust kwam Roodenburg het beste voor de dag en liet het de tanden zien. Er waren gelijk al kansen voor de thuisploeg, maar de bal ging er aanvankelijk maar niet in. Het was zeker beter van de kant van Roodenburg, maar nog steeds wel slordig. Bij de Alphenaren lukte er zelfs nog minder.

De regen en de kunstgrasmat speelden steeds meer een negatieve rol: er ontstonden meer bobbels met water in het veld waardoor het leek alsof er op waterbedden gevoetbald werd. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker uit een vrije trap van Nordin El Hamami. Daarbij ontstond aanvankelijk enige verwarring, omdat het leek alsof de scheidrechter meeging in de beslissing van de grensrechter die zijn vlag omhoog hield. Na de gelijkmaker bleef  Roodenburg het initiatief nemen en ging het op zoek naar het winnende doelpunt. Ook Alphen was niet tevreden met een punt en creëerde  nog een paar gevaarlijke mogelijkheden vanuit de omschakeling.

In de slotfase viel dan eindelijk het winnende doelpunt voor de mannen van Bougrine. Een afstandsschot van Aymen Mizab viel pardoes in het net en dus was de vreugde van de Leidenaren groot. Door deze overwinning haakt Roodenburg aan bij de ploegen die in de subtop terug te vinden zijn.

Volgende week speelt Roodenburg in Zoeterwoude tegen titelkandidaat Meerburg. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel acht punten.

Roodenburg-AVV Alphen 3-2 (1-2), Azarfane 1-0, Yagoubi 1-1, Bizih 1-2, El Hamami 2-2, Mizab 3-2.

Basisopstelling Roodenburg: Lamrabette, M. Azarfane, Belkhir, Van der Reijden, Mizab, Bardaa, Bezzai, A. Azarfane, Zirar, Zoulali, A. Er-Rabt.

Basisopstelling AVV Alphen: Visser, Boom, Moors, Verkade, Ahalli, Aini, Bizih, El Hallabi, Bardan, Yagoubi, Molle.

Auteur: Daan de Mooij

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read