zaterdag, december 9, 2023
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgAchraf Azarfane: ,,Het liefst nog eens kampioen worden met Roodenburg”

Achraf Azarfane: ,,Het liefst nog eens kampioen worden met Roodenburg”

-

Bijna elke week levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met onder meer de schijnwerpers op een speler van een regionale club. Deze week kwamen we uit bij Achraf Azarfane van Roodenburg. Voor wie het artikel nog niet las, maar wel geïnteresseerd is hierbij de tekst.

Midweeks speelde Roodenburg een dijk van een wedstrijd tegen SJZ en het duel in Leiden Noord leverde een 2-0 zege op. Achraf Azarfane blonk uit met opvallend spel en twee doelpunten. Vijf dagen, afgelopen zaterdag,  later verloor het team van Nouri Essaoui echter weer van NSV’46, waardoor het sein ‘veilig’ nog steeds niet kan worden gegeven voor de Leidse club. Plaatsen 11 en 10 betekenen immers nacompetitie en het gat vanaf de momenteel ingenomen zevende plaats is nog niet groot genoeg.

De accountant in opleiding maakt zich desalniettemin geen zorgen. ,,Wij spelen ons op zeker veilig. Het maakt niet uit wie we nog krijgen. Roodenburg hoeft absoluut voor geen tegenstander onder te doen. Het klopt dan ook dat we te laag staan. We zijn heel vaak de betere ploeg, maar we missen teveel kansen of verspelen een voorsprong. Dat laatste was zaterdag ook weer zo. De 1-1 was een ongelukkige tegentreffer en de 2-1 vlak voor tijd kwam voort uit een onterecht toegekende strafschop. We doen het onszelf aan dat we nog steeds niet geheel veilig zijn, maar dat gaat goedkomen in de slotwedstrijden.”

De ploeg die zich vorig seizoen op het nippertje handhaafde, ontmoet nog Teylingen (thuis), Zevenhoven (uit) en LSVV’70 (thuis). ,,Als we die eerste pot winnen zijn we er al dus daar gaan we voor. We gaan niets weggeven, als dat al zou kunnen, tegen LSVV’70. Wel hoop ik dat zij er ook in blijven als Leidse club zijnde. Ik vind dat Roodenburg volgend seizoen om het kampioenschap moet mee kunnen spelen. Versterking is niet nodig, want er staan een prima ploeg en ik heb begrepen dat de nieuwe trainer (Mo Bougrine, HK) hier prima gaat passen. Mijn wens is om met deze club kampioen te worden en er dan pakweg vijfentwintig te scoren. Van de clubs waar ik voor speelde, ligt Roodenburg mij aan het hart vanwege de vrienden die er spelen. Ik ben ook heel vaak op de club, want het is voor mij vier minuten lopen vanaf huis.”

Azarfane begon als jochie bij Lugdunum om vervolgens twee jaar uit te komen voor Roodenburg. In de (voorheen) A-jeugd beleefde RCL plezier aan de van origine nummer ‘10’, maar de rasvoetballer keerde toch weer terug naar Lugdunum en is nu terug op de voor hem thuisplaat. ,,Ik heb bij Lugdunum al geroken aan de derde klasse en ik schat in dat ik het ook op eerste klasse niveau kan redden. Ik moet enkel nog werken aan mijn fitheid en het verdedigende gedeelte op het veld. Verder heb ik mij goed kunnen ontwikkelen en ik ben blij dat ik belangrijk kan zijn met mijn doelpunten (16 tot nu toe, HK) en assists. Vooral met Gökhan Yazici heb ik een klik en het is niet toevallig dat we samen meer dan de helft van de doelpunten hebben gemaakt. Daar voeg ik direct aan toe dat dit ook alles met de gehele ploeg te maken heeft. Op het middenveld word ik omringd door twee werkpaarden en dat helpt mij mijn spel te kunnen spelen.”

Hoewel Roodenburg  ‘zijn’ club is, kan Azarfane nog niets kwijt over zijn toekomst op voetbalgebied. ,,Hier heb ik het enorm naar mijn zin en zoals gesteld zou het als muziek in de oren klinken om met deze club de titel te pakken en een belangrijke rol te mogen vervullen. Mocht er een interessante club concreet worden voor mij dan zal ik daar wel over nadenken. Dit echter op zeker in goed overleg met betrokkenen bij Roodenburg. Voor nu heb ik echter maar één doel en dat is om nog negen punten te pakken. Met deze ploeg kan dat zeker als we net als tegen bijvoorbeeld onlangs SJZ alles geven.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read