zaterdag, juli 27, 2024
HomeWoubruggeWoubrugge InterviewsBeter Roodenburg wint van strijdlustig Woubrugge (plus fotoreportage)

Beter Roodenburg wint van strijdlustig Woubrugge (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Een driepunter was voor de ploeg uit Leiden Noord al enige tijd geleden, en als dan de lijstaanvoerder van de tweede periode op bezoek komt dan is dit voorwaar geen makkelijke opgave. De gasten stonden er een aantal wedstrijden voor de winterstop niet al te florissant voor, rechtstreekse degradatie zou een kwestie van tijd zijn. Echter, het “wonder van Woubrugge” diende zich aan met een aantal overwinningen op rij waardoor er ineens zicht was op een periodetitel. De beter voetballende en combinerende thuisploeg won uiteindelijk met 4-2 en daar viel niet heel veel op af te dingen.

Op het verouderde kunstgras, het hoofdveld lag er vanaf een afstandje behoorlijk bij, waren de spelintenties al vrij snel duidelijk. De ploeg uit Leiden Noord zocht veelvuldig de voornamelijk aan de zijkant spelende Gökhan Yazici, die met een individuele actie of door het goed afschermen van de bal een medespeler zocht. De groen-witten van trainer Henny Kluivers waren onrustig aan de bal en speelden te vaak de lange bal.

Nauwelijks vijf minuten onderweg kon Yazici geheel vrij over de linkerkant opstomen, zijn voorzet vanaf de achterlijn was precies op maat en in twee instanties was het Achraf Azarfane die de 1-0 binnenschoot. Balverlies achterin bij de Leidenaren zorgde voor de gelijkmaker, een voorzet van Tim van der Doef werd na een mooie individuele actie door spits Dennis Boer afgerond.

Halverwege de eerste helft volgde een een-tweetje tussen Souhail Mkadmi en Azarfane waarbij de bal door de benen van keeper Michael Kneulman richting doellijn rolde maar alsnog kon worden weggewerkt. Balverlies van doelpuntenmaker Boer stond aan de basis van de voorsprong voor de equipe van trainer Nouri Essaoui. Yazici kon wederom over links richting het vijandige doel gaan, zijn gekraakte schot viel bij de tweede paal binnen. Nog twee noemenswaardige momenten in de eerste helft, een terecht afgekeurd doelpunt namens de bezoekers en een schotje buitenkant paal van Azarfane.

De tweede helft zat er, mede door wat wisselingen in de rust, meer voetbal in het team van Woubrugge. Het leidde (nog) niet tot treffers, sterker nog halverwege de tweede helft mocht de gastheer een penalty nemen na een vermeende duwfout op Sabir Serraj. De strafschop was vervolgens een koud kunstje voor Yazici. De sterk ingevallen Robbin van der Hulst bracht in de slotfase de spanning geheel terug, door uit de kluts de 3-2 binnen te schieten. Dat het uiteindelijke in de laatste seconden van de wedstrijd nog 4-2 werd was alleen voor de statistieken, al was het doelpunt er niet minder mooi om. Bij een corner voor de bezoekers stond zelfs keeper Kneulman in het strafschopgebied, de slecht uitgevoerde hoekschop kwam voor de voeten van Azarfane terecht en na een spint van 80 meter schoot hij de bal in het leegstaande doel.

Roodenburg pakte eindelijk weer eens de volle buit, Woubrugge verloor dure punten in de race om een periodetitel, maar rechtstreekse handhaving is het hoofddoel in deze. Middenvelder Kevin Veltman na afloop: ,,Een teleurstellend resultaat, met een overwinning hadden we goede zaken kunnen doen. De eerste twee doelpunten lieten we ons verrassen in de omschakeling, dit terwijl we ons hier wel van bewust waren. We begonnen goed aan de tweede helft, na de 3-1 ging er een verdediger van ons naar voren en werd het in de slotfase nog spannend. Uiteindelijk denk ik wel een verdiende overwinning voor Roodenburg, het was vandaag voor ons net niet. Onzuiver in de passing, en misten op belangrijke momenten in de wedstrijd de rust aan de bal.” Veltman is herstellende van een kuitblessure. ,,Na vorige week een uur te hebben gespeeld heb ik vandaag de wedstrijd pijnvrij kunnen uitspelen. Ik verwacht nog wel een reactie op zondag maar dat is logisch. Op de vraag over het verdere verloop van de competitie is hij vrij duidelijk, ,,Er komen nog 12 wedstrijden aan waarvan een aantal tegen directe concurrenten en daar moeten we de punten pakken. Met onze selectie en de strijdlust moet dit gaan lukken.”

De ambitieuze Calvin Rijsdam namens de winnende ploeg aan het woord. ,,Uiteindelijk een verdiende overwinning, we zijn goed aan het seizoen begonnen en zijn daarna iets weggezakt en ik hoop dat deze wedstrijd weer het begin is van een mooie serie waardoor we nog een aantal plekken zullen stijgen.”

Volgend seizoen heeft Roodenburg sinds een aantal jaren weer een betaalde trainer (Mo Bougrine komt over van Nicolaas Boys), het zou prettig zijn als die ook een vaste assistent scheidsrechter meeneemt. In de wedstrijd van zaterdag is uw verslaggever ter plaatste de tel kwijtgeraakt maar het zijn er minimaal drie geweest.

Roodenburg gaat komende zaterdag op bezoek bij het sterke BSC’68, Woubrugge ontvangt LSVV’70 en dat is een mooi affiche aan de kop van ranglijst van de tweede periode.

Roodenburg-Woubrugge 4-2 (2-1) 7. A. Azarfane 1-0, 11. Boer 1-1, 24. G. Yazici 2-1, 67. G. Yazici 3-1, 89. Van der Hulst 3-2, 90. A. Azarfane 4-2.

Opstelling Roodenburg : M. Azarfane (El Hamami), Belkhir, G. Yazici, A. Azarfane, Serraj, Zoulali, Bensalah (Bhour), Er-Rabt (Bezzai) O. Yazici, Mkadmi (Matoug), Rijsdam.

Opstelling Woubrugge : Kneulman, T. van de Geijn, S. de Groot, B. van de Geijn, Veltman, T. van Rijn, Boer (Van der Hulst), Van der Doef, Y. de Groot, Peters (Bandt), R. van Rijn (Angenent).

Foto’s: Jan van der Lubbe