zondag, mei 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLSVV’70 en Roodenburg maken er een mooie (Leidse) voetbalmiddag van

LSVV’70 en Roodenburg maken er een mooie (Leidse) voetbalmiddag van

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dat Jaimy van der Meer in de slotfase de gelijkmaker scoorde was gezien het spelbeeld deze middag niet meer dan terecht. Beide ploegen maakten er een leuke en goede pot voetbal van. Zeker, het fysieke aspect werd niet geschuwd, maar geven en nemen en respect voor elkaar bleven vrijwel de gehele wedstrijd op plaats één staan. Een paar fraaie doelpunten waren de kers op de taart in de ontmoeting die in 2-2 eindigde.

De voetballiefhebber keerde na afloop met een tevreden gevoel, maar met koude vingers en tenen, huiswaarts. LSVV’70 en Roodenburg toonden de wil om als het maar enigszins mogelijk was de aanval te zoeken én het vermogen om dit met combinatievoetbal te doen. De peer naar voren ontbrak en niemand die daar rouwig om was. Opbouwen van achteruit was het motto, waarbij de flanken zoveel mogelijk benut werden. De centrale spitsen vormen een hoofdstuk apart.

Jos van Beuningen, ooit rechter vleugelverdediger is zo sterk als een os, technisch fijnbesnaard en heeft oog voor zijn medespelers. Hij scoorde vandaag niet in tegenstelling tot zijn collega Gökhan Yazici. Ook hij is fysiek sterk en een begaafd technicus. Hij is echter meer het type van de ‘luie’ en lepe centrumaanvaller die vanuit het niets kan scoren. Dat deed hij vlak voor rust met een verdekt schot waarbij hij doelman Dammes Waasdorp verraste. Vlak daarvoor had Jiddo Doornenbal de score geopend: hij controleerde een voorzet van Leo Casteel knap en schoot vanuit de draai in.

Met de 1-1 was geen van de ploegen tevreden met als gevolg een op en neer golvende partij voetbal, waarbij LSVV’70 qua expected goals de bovenliggende partij was. Voor wat zoiets waard is bleek een kwartiertje voor tijd toen Aymen Mizab magistraal scoorde. Met zijn linkerbeen krulde hij het leer van afstand tegendraads in. Het doelpunt van Van der Meer stak daar schril bij af: hij kopte de bal vanaf een klein metertje raak. Niemand van de thuisploeg zal hem daarop aangesproken hebben…

Archieffoto van en tussen de Leidse clubs vanuit het seizoen 21-22. Het zijn vrijwel altijd leuke potjes tussen LSVV’70 en Roodenburg…

Mizab sprak van een tegenvaller van jewelste: ,,Wij dachten na die 1-2 de zege over de streep te trekken. Dat het zo laat nog gelijk werd komt hard aan. Wij stonden na de 1-2 onder druk en konden ons spelletje niet meer spelen. LSVV is een fysieke ploeg en daar hadden we soms moeite mee. Gelukkig halen we hier een punt vandaan. We hebben de ambitie om hoger te eindigen dan we nu staan en voor een periodetitel te gaan. We moeten niet naar andere clubs kijken, maar puur naar onszelf. Zo startten we het seizoen en toen haalden we prima resultaten. Op die weg moeten we verder gaan.”

Joris van der Meij: ,,Ja, ik was hem even kwijt en dan scoort hij op zo’n manier. Knap, zeker, maar hij had natuurlijk geen schijn van kans gehad als ik bij de les was geweest. Die 2-2 was een opluchting, want verlies was wel erg zuur geweest, onterecht ook. Ik denk dat wij vanmiddag het beste van het spel hadden. Bij winst waren we over Roodenburg gewipt, maar dat doen we bij hen dan maar.”

Een laatste woord is voor de scheidsrechter: ,,Die floot weergaloos op één foutje na: hij gaf mij geel voor vasthouden. Oké, het was wel mijn bedoeling, maar ik raakte die tegenstander niet aan.” Van der Meer sprak deze woorden luid genoeg om de leidsman die met een lach toeluisterde te bereiken. Of hij overtuigd was van de onschuld van de verdediger is de vraag.

Roodenburg sprokkelde er zo weer een puntje erbij, maar zag drie ploegen die boven hen staan winnen. Volgende week wacht de club een ware krachtproef als koploper Zevenhoven op bezoek komt. LSVV’70 ontmoet SJC en kan met vertrouwen naar Noordwijk afreizen. Conditioneel zat het vandaag wel goed bij de spelers van de cultclub. Er bleek genoeg lucht aanwezig om aan te zetten tot een slotoffensief. Dat is wel eens anders geweest. Het heeft er alle schijn van dat de mannen van Freek Jansen en Jan Nolkes achter hun rug in de winterstop hebben doorgetraind, hoe onwaarschijnlijk ook dat ook klinkt.

LSVV’70-Roodenburg 2-2 (1-1).  38. Doornenbal 1-0, 40. Yazici 1-1, 78. Mizab 1-2, 90. Van der Meer 2-2.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Leugering, Van der Meer, Van der Meij, Verdoes, Van der Graaff, Groenendijk, Loos, Beuningen, Doornenbal.

Basisopstelling Roodenburg: Oguzhan Yaxici, Azarfane, Serraj, Rijsdam, Bardaa, Mizab, Bouchnafa, Belkhir, Bhour, Gökhan Yazici, Matoug.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read