zaterdag, december 9, 2023
HomeBekerMo Bougrine hamert op discipline Roodenburg

Mo Bougrine hamert op discipline Roodenburg

-

Groep 3, poule 20 – Roodenburg was in het bekertreffen tegen ROHDA’76 duidelijk de betere partij, maar het duurde tot diep in blessuretijd voordat de bezoekers definitief de witte vlag hesen. Abdennour Zoulali schoot bij het scheiden van de markt de 4-2 eindstand op het scorebord, waardoor trainer Mo Bougrine, dit jaar bezig aan zijn eerste seizoen bij de blauwzwarten, toch nog met een redelijk goed gevoel op de wedstrijd kon terugkijken.

Bougrine: ,,We hebben ROHDA’76 in de eerste helft helemaal zoek gespeeld en kwamen al snel met 2-0 voor. We hadden de wedstrijd in die fase al definitief moeten beslissen, maar door nonchalance van onze kant lieten we ze in de wedstrijd terugkomen en wordt het na rust zelfs nog 2-2. Uiteindelijk winnen we dit potje verdiend, maar dit soort slordigheden zullen toch echt uit ons spel moeten. Iedereen weet dat er bij Roodenburg genoeg voetbal in de ploeg zit, maar er is meer nodig om tot resultaat te komen. Eén van de dingen waar ik het accent op wil leggen, is het verbeteren van de teamdiscipline. Ik merk dat sommige spelers in het verleden gewend waren om wat losjes met de gemaakte afspraken om te gaan, maar daar ga ik niet in mee. De jongens zijn tijdens de wedstrijden soms ook nog wat te lief voor elkaar, je mag elkaar best aanspreken als er iets fout gaat.”

Vervolgend: ,,De club heeft ambitie en wil graag meedoen in de vierde klasse, maar dat kan alleen met spelers die bereid zijn die tijdens de trainingen en wedstrijden maximale inzet te tonen. Als je daar geen zin in hebt, dan moet je geen selectievoetbal spelen. De laatste twee seizoenen heeft Roodenburg zich pas op de laatste speeldag veilig weten te spelen. Dat scenario wil de club nu voorkomen, maar met alleen een lekker balletje rondspelen kom je er niet in de vierde klasse. Ik heb in ieder geval veel zin in deze trainersklus en kijk uit naar de start van de competitie’’, aldus Bougrine tot besluit. Voor Bougrine wacht bij de competitiestart direct een bijzondere opponent. Zijn ploeg gaat dan op bezoek bij Nicolaas Boys, de club waar de Voorhouter vorig seizoen werkzaam was.

Roodenburg – ROHDA’76 4-2  11. 1-0 Bensalah, 15. Bensalah 2-0, 38. Kalisse 2-1, 70. El Bouazatti 2-2, 72. Mkadmi 3-2, 90. Zoulali 4-2.

Basisopstelling Roodenburg: Makkour, Azarfane, Seraj, Y. Er-Rabt, Foudal, Bensalah, Mkadmi, Mizab, Belkhir, Seraj, Bouchnafa.

 

Must Read