zaterdag, juli 27, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg kan weer omhoog kijken na verdiende overwinning op MMO

Roodenburg kan weer omhoog kijken na verdiende overwinning op MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ‘It giet oan’ is al jaren niet meer te horen van een Elfstedentochtvoorzitter. Nu hoeven we voor de laatste thuiswedstrijd van MMO niet helemaal terug te gaan naar 1997, maar 28 oktober lijkt toch wel een eeuwigheid geleden voor iedereen die de groenwitten een warm hart toedraagt. Uiteraard werd er vorige week ook thuis gespeeld, alleen werd de wedstrijd tegen Floreant in de rust gestaakt met een 0-1 tussenstand. De wedstrijd tegen Roodenburg werd volledig uitgespeeld en de Leidenaars wonnen met 0-3.

Op een redelijk bespeelbaar veld lieten de bezoekers uit Leiden vanaf het begin duidelijk blijken dat zij alleen voor de drie punten naar Hoogmade waren gekomen, vooral Achraf Azarfane en Nick van der Reijden waren dichtbij de openingstreffer. De grootste kans was nog voor Younes Erdi die er voor koos om zelf te schieten in plaats van af te geven op de geheel vrijstaande Abdeljalil Zirar. Het was tekenend dat de Hoogmadenaars pas na een minuut of vijfentwintig iets van dreigend werden. Ter verdediging moet wel gezegd worden dat de gastheren veel spelers misten waarbij vooral sterkhouder Richard Bakker node werd gemist. Een paar minuten later maakte Azarfane de verdiende openingstreffer. ,,Ik werd goed vrijgespeeld en schoot de bal hard in het zijnet en maakte eindelijk de bevrijdende 0-1.”

Vervolgend: ,,Ik kon deze week niet trainen in verband met drukke werkzaamheden als assistent accountant en dan is er bij ons een duidelijke afspraak dat je dan niet speelt, maar door een blessure van een medespeler mocht ik toch beginnen. Ik speel al een paar weken met een liesblessure die vooral bij het schieten opspeelt, toch ga ik door om het team te helpen en mijn doelpuntjes mee te pikken. Dit was mijn zevende, al had ik er vandaag nog wel meer kunnen maken. Na de winterstop hoop ik er vanaf te zijn en met Roodenburg nog een paar plaatsen te kunnen stijgen, want wij doen qua voetballend vermogen voor weinig ploegen onder.” De blauw-zwarten bleven sterker en voor rust werd er nog een bal van de doellijn gehaald.

Het eerste wapenfeit na de rust was wederom van Azarfane, die een vrije trap knap onder controle bracht maar de goed invallende keeper Marcel Zwetsloot wist met een katachtige reflex nog redding te brengen. Even later gaf Van der Reijden een niet te missen voorzet op Serraj Sabir: 0-2. De ploeg van trainer Yorick Boon ging nog opportunistischer spelen en speelde een betere tweede helft, dit leidde twintig minuten na rust tot de eerste grote kans toen Jari van de Fits uit een corner net over kopte en een volley van Dirk Zwaan werd gered door de keeper. ,,Als die bal erin was gegaan had het nog een spannend einde kunnen worden, maar we waren vandaag eigenlijk kansloos. We misten vooral de creativiteit van Bakker. We houden de moed erin en hopen door hard te werken nog een paar resultaten te halen. We worden zelden weggespeeld en dan is het wel eens frustrerend dat we nog maar één puntje hebben al blijft de sfeer prima. Ik speel hier al weer zeven jaar en kom van RCL en ben helemaal op mijn  plaats.”

Scheidsrechter Nico de Jong, al jaren tot volle tevredenheid fluitend bij de Bledder Cup georganiseerd door LAV, liet op het einde nog zien dat hij de sportieve wedstrijd prima aanvoelde en zo liet hij keeper Zwetsloot op het veld staan toen hij invaller Mohamed Foudal tackelde, die op weg was naar een leeg doel. Achteraf helemaal een goede beslissing, aangezien diezelfde Foudal uit de toegekende vrije trap de 0-3 eindstand binnen schoot.

In het verleden werd de thuisclub Met Moeite Opgericht, maar in de vierde klasse is de afkorting Met Moeite Overwinnen momenteel meer van toepassing, al zal niemand daar in Hoogmade echt wakker van liggen.

Volgende werkt de ploeg van trainer Boon nog een inhaalduel af tegen FC Oegstgeest, in principe weer een thuisduel, al wordt de wedstrijd misschien omgedraaid en in Oegstgeest gespeeld. Roodenburg kan nog even nagenieten en hoeft pas weer op 20 januari 2024 aan te treden in Woubrugge en één week later volgt er na twee maanden weer een thuiswedstrijd op Sportpark Noord tegen Stompwijk ’92.

MMO-Roodenburg 0-3 (0-1). 27. A. Azarfane 0-1, 60. Sabir 0-2, 89. Foudal 0-3. Scheidsrechter: De Jong

Basisopstelling MMO: Zwetsloot, J. van der Meer, N. Bax, Van der Geest, Zwaan, Hoogenboom, M. van der Meer, M. Bax, Ouwerkerk, Van der Meent, Van der Fits.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Belkhir, Van der Reijden, Mizab, M.Azarfane, Erdi, Sabir, Zirar, Zoulali, Er-Rabt, A. Azarfane.