zondag, december 10, 2023
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg speelt zich richting veiligheid tegen flets SJZ

Roodenburg speelt zich richting veiligheid tegen flets SJZ

-

Vierde klasse A- Het uitgestelde treffen tussen Roodenburg en SJZ leverde gisteravond een overwinning op voor de Leidse formatie. In Leiden Noord won de ploeg van Nouri Essaoui volkomen verdiend (2-0) van de nummer drie van de ranglijst en daardoor is de kans aanzienlijk vergroot dat de blauw-zwarten ook volgend seizoen uit zullen komen in deze klasse.

De winnende oefenmeester over de zege: ,,Ik ben erg tevreden over de ploeg hoe we het hebben ingevuld. Niemand verzaakte en we hebben amper wat weggegeven en zelf genoeg gecreëerd. In het uitduel verloren we, maar dat was niet nodig. Nu hebben we het recht kunnen zetten en voorzichtig kunnen we weer kijken naar de stand in de derde periode.”

Arie van Duijn (en zijn assistent Pieter Maat) waren na afloop bepaald minder enthousiast in hun bevindingen. ,,Bijna alle spelers haalden hun niveau niet vanavond en er werd gespeeld zonder lef. De spelers mogen de spiegel erbij pakken, want dit was echt een hele povere beurt. Aan de andere kant weet je ook dat een zeperd er weer een keer aankomt als je elf duels achtereen ongeslagen bent. De laatste nederlaag dateerde al van begin december van het vorige jaar.”

Het duel startte tien minuten later omdat de scheidsrechter meende dat de kalklijnen niet goed zichtbaar waren. ‘Bambi’ en zijn kleinzoon zorgden met hun krijtwagen er voor dat de lijnen zichtbaarder werden en dus kon de wedstrijd gewoon worden gespeeld. In de openingsfase was het aftasten, maar geleidelijk aan kregen de ploegen wat mogelijkheden om de score te openen.

Timo Lagerberg was de eerste die het vuur opende. Zijn schuiver kon met moeite worden verwerkt door Oguzhan Yazici. Achraf Azarfane probeerde het aan de overkant ook uit de tweede lijn, maar zijn inzet ging over het doel van Oscar Koek. Youssef Er-Rabt ging daarna op de doelman af na een passje van Fouad Bhour. De buitenspeler kreeg het niet voor elkaar om Koek te verschalken. Marc Griffioen kon namens SJZ vanuit een lastige hoek geen medespeler vinden. De grootste kans van de thuisploeg was voor de pauze nog van Er-Rabt na een heerlijke opening van Gökhan Yazici. Andermaal kwam de doelman als winnaar uit de strijd. In de laatste tellen mikte Daan van Rijn voor SJZ op de buitenkant van de paal.

Na de rust was er geen sprake meer van evenwicht. Roodenburg speelde vanuit de discipline en won het gros van de duels, terwijl de groenwitten niet verder kwamen dan een krampachtige opbouw, waarbij het steevast fout ging als er diepte werd gezocht. De Leidenaren werden sterker en sterker en speelden met een aangenaam portie energie.

Er-Rabt zorgde voor het eerste gevaar, maar Koek kon nog eens redding brengen. Dat lukte hem zo rond de vijftigste minuut niet meer omdat Azarfane een uitstekende actie in huis had en zijn geplaatste schot liet de sluitpost van de gasten dit keer kansloos. Tien minuten later werd de score verdubbeld. Een breedtepass werd onderschept en opnieuw werd de uitblinker gevonden om de 2-0 te laten aantekenen.

Van Duijn voelde zich genoodzaakt om twee teleurstellende aanvallers te wisselen en hoopte met twee jongelingen het tij te keren. Daar kan niets van terecht, maar dat had alles te maken met de gretigheid van Roodenburg dat overduidelijk liet zien het besef te hebben dat dit duel gewonnen moest worden om afstand te nemen van de gevarenzone.

Roy Versteegen kreeg kort voor tijd een kopkansje namens de bezoekers, maar dat was na de pauze werkelijk de enige poging om te scoren van het al maanden goed presterende SJZ. Voor die tijd had het echter al lang 3-0 of meer kunnen staan via de sterk acterende Yazici, Azarfane of Abdennour Zoulali.

De enige smet op het optreden van Roodenburg was de rode kaart (twee keer geel) voor Bhour zo’n slordige twintig minuten voor tijd. Voor zijn eerste prent was nog iets te zeggen, maar de tweede bestraffing was uitermate zwaar gestraft, ook al gezien de sportieve aard van het onderlinge treffen. Ondanks de man-minder-situatie bleef Roodenburg de baas op het veld en zo kwam de winst uit bij de enige ploeg die daar recht op had.

Roodenburg steeg maar liefst drie plaatsen en staat nu zelfs in de top vijf. SJZ bleef weliswaar derde op de ranglijst, maar weet ook dat Meerburg eraan komt. Het gaatje bedraagt nog vier punten in de rangschikking en dat in de wetenschap dat de derby nog volgt op 20 mei. Komende zaterdag speelt SJZ tegen Woubrugge thuis, terwijl Essaoui en zijn brigade op pad gaan richting Noorden om daar NSV’46 te treffen.

Scoreverloop: 48. A. Azarfane 1-0, 58. A. Azarfane 2-0.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, M. Azarfane, Serraj, Marzak, Belkhir, Bezzai, A. Azarfane, Bhour, Zoulali, Er-Rabt, G. Yazici.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Hoorn, De Klerk, De Goede, Plooij, Versteegen, Hensing, Van Rijn, Griffioen, Rietkerken, Lagerberg.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read