HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg start het seizoen met winst op Nicolaas Boys

Roodenburg start het seizoen met winst op Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor Roodenburg trainer Mo Bougrine was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een speciale. Zijn ploeg ging op bezoek bij Nicolaas Boys uit Nieuwveen, uitgerekend de club waar hij vorig seizoen nog aan het roer stond. Zijn pupillen gingen met de winst aan de haal, het werd 1-2. Met een tevreden gevoel blikt de oefenmeester terug op de wedstrijd.

Bougrine vertelt: ,,De wedstrijd begon van beide kanten tamelijk zenuwachtig. Het was onwennig en niemand wilde fouten maken. Het besef was doorgedrongen dat het nu weer om de punten gaat. We speelden met hoge druk en daardoor zakten zij wat in. Het was stroef van onze kant, de ruimtes waren erg klein en het lukte niet echt om er doorheen te komen. Nicolaas Boys daarentegen probeerde met de lange bal onrust bij onze defensie te creëren, ook dat was niet effectief. Er vielen van beide kanten geen grote kansen te noteren tot aan de rust.”

Vervolgend: ,,Tijdens de rust hebben we een en ander omgezet. Dit kwam het spel ten goede, het oogde frisser en de vrije man werd makkelijker gevonden. Na pakweg een kwartier in de tweede helft kwamen we terecht op voorsprong. Een goede voorzet vanaf links werd door hun tweede centrale verdediger weggeslagen met de hand en we kregen een penalty toegekend. Deze werd keurig binnen geschoten door Nick van der Reijden. Onze opponent kwam door de handsbal tevens met tien man te staan. We waren ons ervan bewust dat er juist toen doorgedrukt moest worden. We hadden op dat moment de controle, maar vreemd genoeg sloop er onzekerheid in de ploeg. Totaal onnodig moet ik zeggen. Het veldoverwicht werd nog wel uitgedrukt in een tweede treffer voor ons. Uit een corner kopte Abdennour Zoulali keurig binnen bij de eerste paal. We leken op rozen te zitten totdat ook wij een directe rode kaart te verwerken kregen. Nicolaas Boys kreeg hierdoor vleugels en het werd een lastig laatste kwartier. Kort voor het einde scoorden zij tegen en ontstond er wat lichte paniek. Uiteindelijk ontstond er geen echt gevaar meer en zo is de eerste winstpartij van het seizoen een feit.”

De trainer tot besluit: ,,Het seizoen openen met een overwinning en dus drie punten is lekker. Maar ik blijf kritisch, er zijn nog veel verbeterpunten, de ploeg moet volwassener worden. Daar gaan we hard op trainen. We keren in ieder geval met een tevreden gevoel huiswaarts.”

Volgende week staat er een mooie streekderby op het programma voor de Leidenaren. Op eigen bodem is FC Oegstgeest dan de tegenstander, een ploeg die overigens ook de eerste wedstrijd winnend afsloot (2-0 tegen Stompwijk’92).