HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg weet weer wat winnen is en verslaat SJC

Roodenburg weet weer wat winnen is en verslaat SJC

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg maakt na een goede start van de competitie een moeizame periode door. De mannen van trainer Nouri Essaoui wachtten met smart op een broodnodige overwinning. Dat moest dan dit weekend gebeuren tegen laagvlieger SJC uit Noordwijk. Afgelopen week hebben trainer, staf en de voltallige selectie de koppen bij elkaar gestoken. Dit om met elkaar te bespreken hoe het verder moet gaan in de resterende wedstrijden van de competitie. Dit gesprek heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. De Leidenaren wonnen met goed en verzorgd voetbal, het werd 1-5.

Centrale verdediger Souhail Mkadmi over de overwinning: ,,Al na een paar minuten spelen kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Yassin Bensalah. Dat bracht rust in de ploeg en dat was ook duidelijk te zien in ons veldspel. We combineerden goed, met strakke passes over de grond, wind in de rug de eerste helft, kortom het voetbal zat goed. Iedereen stond goed en voerde z’n taken uit. Daarbij moet gezegd worden dat Walid Belkhir vandaag de drijfveer van de ploeg was, die speelde echt enorm goed. We hadden veruit het meeste balbezit en kort voor rust werden we beloond met nog twee doelpunten van respectievelijk Calvin Rijsdam en wederom Bensalah. Met een goed gevoel gingen we dus met 0-3 de rust in.”

De Roodenburger vervolgt: ,,In de kleedkamer drukte de trainer ons op het hart dat we ondanks de comfortabele voorsprong moesten blijven voetballen en vooral niet inzakken. Hij legde er de nadruk op dat SJC de lange bal zou gaan hanteren om iets te forceren. Daar had hij gelijk in, en daaruit incasseerde we een tegentreffer. We lieten ons hierdoor niet gek maken en bleven de voetballende oplossing zoeken. Ook in de tweede helft waren we veel sterker en voelden in het veld dat we zeker nog wel zouden scoren. Twee doelpunten van Youssef Er-Rabt bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-5. Een heerlijke, maar bovenal verdiende overwinning die we eerlijk gezegd echt nodig hadden, het geeft onze ploeg weer zelfvertrouwen.”

De enthousiast vertellende Mkadmi tot besluit: ,,Wat zeker ook positief te noemen is dat we vandaag een hele sterke bank hadden, jongens die zonder problemen konden worden ingepast. Ook onze verzorger, die na een periode van lichamelijke ongemakken ontbrak, was weer van de partij. Dit alles geeft een positieve boost aan het team, we kijken met een goed gevoel uit naar het restant van de competitie. Als team willen we weer naar boven kijken, dat moet ook, we hebben zo enorm veel kwaliteiten in de selectie. Deze overwinning komt als geroepen.”

Volgende week ontvangt de Leidse ploeg op Sportpark Noord Hazerswoudse Boys. Deze ploeg heeft het moeilijk en gezien de stand op de ranglijst lijkt een tweede zege op rij niet onmogelijk. Een week later haalt Roodenburg in bij staartploeg Kickers’69.

Scoreverloop: Bensalah 0-1, Rijsdam 0-2, Bensalah 0-3, Steenvoorden 1-3, Er-Rabt (jr) 1-4, Er-Rabt (jr) 1-5.