HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg werkt tegen Floreant, wint en wil meer!

Roodenburg werkt tegen Floreant, wint en wil meer!

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,We hebben in deze wedstrijd elkaar, en zeker ook onze trainer, laten zien wat er gebeurt als je blijft werken voor elkaar tot de laatste minuut. Het waren daarom een zeer terechte drie punten voor ons met deze dik verdiende 2-1 zege thuis tegen Floreant. We begonnen redelijk, zetten in de rust wat om en kregen zo meer grip op hun spel. Zo’n overwinning, een heerlijk gevoel ook met elkaar, was ook wel nodig na de laatste twee stevige nederlagen. En nu over twee weken de Leidse derby tegen het gedegradeerde Sporting Leiden. Maar als we zo blijven knokken voor elkaar, in de goede zin des woords, dan moet die wedstrijd ook een voor ons positieve uitslag krijgen”, aldus de Roodenburg-speler Abdennour Zalouli.

Hoe zou de Leidse ploeg van trainer Mo Bougrine reageren na de kansloze 7-1 nederlaag bij SJZ? Bougrine was toen na afloop keihard in zijn oordeel en had het over ‘enige spelers zonder zelfkritiek’ en ‘dat die instelling gevolgen zou hebben’. Er moest ook wel iets gebeuren want 3 uit 3 op plek elf in deze vierde klasse A was niet waar de trainer met zijn spelers aan dacht bij aanvang van dit seizoen. Zoulali: ,,Er waren wel wat veranderingen in de opstelling, de trainer is zeker wat betreft de defensie nog zoekende naar de juiste samenstelling. En we begonnen zo best redelijk tegen Floreant dat 3 uit 2 had en op de achtste plaats stond.”

Na een kwartier spelen scoorde Nordin El Hamami direct uit een hoekschop de 1-0 voor de blauwzwarten. Maar toch bleef men zichtbaar moeite hebben met hun 5-3-2 met daarin hun opkomende vleugelverdedigers. Zo wist de Boskoopse ploeg uit een scrimmage na een half uur spelen zelfs de gelijkmaker te scoren. ,,In de rust zette onze trainer wat om bij ons, we gingen met drie verdedigers spelen en… we kregen inderdaad meer grip op hun spel. Er kwamen ook meer kansen voor ons en halverwege de tweede helft scoorde Walid Belkhir op een prachtige manier de 2-1 van net buiten de zestien. Zij kregen toch ook nog wat kleine kansjes. Maar het had zeker 4-1 of 5-1 kunnen worden als we onze grote één op één kansen hadden weten te benutten”, verhaalde Zoulali enthousiast.

Met deze 2-1 thuiszege op Floreant op het vertrouwde Leidse Sportpark Noord kwam Roodenburg op plek acht met 6 uit 4 en Floreant zakte twee plaatsjes naar tien met 3 uit 3. Zoulali: ,,De trainer hamerde er na afloop weer terecht op wat er dus gebeurt in het veld als je tot het laatste aan toe voor elkaar blijft werken. Die stapjes extra leverden nu dus gewoon drie punten op na een heerlijke wedstrijd van Roodenburg.

Roodenburg – Floreant 2-1 (1-1). 15 El Hamami 1-0, 30. Floreant 2-0 en 70. Belkhir 2-1.