zondag, april 28, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgSporting Leiden laat de zege glippen tegen Roodenburg

Sporting Leiden laat de zege glippen tegen Roodenburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag stond op Sportpark Morsch II de stadsderby Sporting Leiden tegen Roodenburg op het programma. De thuisspelende ploeg van trainers Taoufik Maatoug en  Ronald Mink kent een moeizame competitiestart. De ploeg is in opbouw nadat vele sterkhouders na afgelopen seizoen vertrokken of lager zijn gaan spelen. Geduld is hier dus een schone zaak. Opponent Roodenburg daarentegen heeft een brede selectie boordevol creativiteit, echter heerst er wel eens een gebrek aan discipline volgens coach Mo Bougrine. Na een boeiende voetbalmiddag eindigde het duel onbeslist. Het werd 3-3, waarbij gezegd dient te worden dat Sporting Leiden zichzelf hiermee tekort deed.

De gastheren openden sterk. Al na een paar minuten bracht Roodenburg doelman Khalid Makkor redding op een fraai schot van Wesley van Eijgen. Sporting Leiden nam na dit moment direct het heft in handen. Met name via de zijkanten werd de diepte gezocht en Roodenburg had hier zichtbaar moeite mee. De thuisequipe creëerde kansen, speelde frivool en was in alle opzichten beter dan de ploeg uit Leiden Noord.

Halverwege de eerste helft werd het frisse spel beloond. Na een fraaie actie vanaf de rechterkant, werd de geheel vrijstaande Ryan du Prie gevonden bij de tweede paal. Vrij simpel kon hij binnenwerken, waardoor zijn ploeg geheel terecht op voorsprong kwam. Kort na dit moment had het 2-0 moeten staan. Een zuiver doelpunt van Johan Hennekei werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Sporting Leiden domineerde maar kreeg kort voor rust toch een tegentreffer te verwerken. Na een afgeslagen aanval werd Achraf Azarfane gevonden die fraai afrondde. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Ook na de onderbreking had Sporting Leiden het betere van het spel. De ploeg van Bougrine oogde inspiratieloos, daar waar de thuisploeg de weg naar het doel wist te vinden. Na geklungel op het middenveld van de Roodenburgers werd Sven Glasbergen weggestuurd die oog in oog met Makkor onberispelijk binnenschoot. Enkele minuten later werd de voorsprong zelfs verder uitgebreid door wederom Du Prie.

Na deze treffer werd het een rommelige wedstrijd van beide kanten en qua kansen viel er tijdelijk niets te noteren. Toch maakten de blauw-zwarten de aansluitingstreffer op een moment dat een ieder dacht dat de wedstrijd zou doodbloeden. Er werd een penalty toegekend na een overtreding in de zestien. Penalty specialist Nick van der Reijden schoot koelbloedig binnen. Dit doelpunt was het startschot voor een slotoffensief van de ploeg uit Noord. Ineens werden de duels wel gewonnen, werd Sporting Leiden naar achteren gedrukt en was er van enige organisatie geen sprake meer. Uit een dood spelmoment kwam Roodenburg, in de allerlaatste minuut, dan toch op gelijke hoogte. Een vrije trap van Souhail Mkadmi belandde panklaar op het hoofd van Azarfane die gedecideerd binnenkopte. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Gezien het spelbeeld kan geconcludeerd worden dat Roodenburg een punt gewonnen heeft.

Sporting Leiden doelpuntmaker Sven Glasbergen, direct na afloop van de wedstrijd: ,,Dit voelt als een nederlaag. We stonden met 3-1 voor en hadden dit nooit weg mogen geven. Na de penalty voor hun werden we angstig en zakten we in. Daarmee werd het gelijke spel ingeluid. We hadden gewoon moeten blijven voetballen. Doodzonde, echt doodzonde. Als team moeten de goede punten meegenomen worden naar de volgende wedstrijd. Ons spel was goed, door gaan we op voortborduren.”

Roodenburg middenvelder Souhail Mkadmi met zijn visie:,,Sporting Leiden speelde beter dan ik had verwacht. Bij ons was het rommelig, we hielden geen bal vast en alles werd door het midden gespeeld. Lichtpuntje is wel dat we na de aansluitingstreffer uiteindelijk als collectief hebben geknokt. Ineens werd het vuur aangewakkerd en kregen we er nog geloof in. Altijd lekker als je dan in de laatste minuut scoort. We hebben een punt verdiend vandaag, dat is mooi. Er is wel werk aan de winkel,  want van goed voetbal van onze kant was absoluut geen sprake.”

Volgende week neemt Sporting Leiden het op, in Nieuwveen tegen Nicolaas Boys. Roodenburg ontvangt het sterke Teylingen uit Sassenheim.

Sporting Leiden-Roodenburg 3-3 (1-1). 25. Du Prie 1-0, 35. A.Azarfane 1-1, 52. Glasbergen 2-1, 55. Du Prie 3-1, 79. Van der Reijden 3-2, 90. A.Azarfane 3-3

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Schroder, Fakkel, Glasbergen, Fielemon, Hennekei, Van Eijgen, Calkhoven, Sadi Hiimi, Du Prie, Tegelaar.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, M.Azarfane, Bouchnafa, Belkhir, Matoug, Van der Reijden, Irdi, A.Azarfane, Mkadmi, Er-rabt, Bsi Bsi.