zondag, april 28, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgWarmunda en Roodenburg laten alles zien wat voetbal zo leuk maakt!

Warmunda en Roodenburg laten alles zien wat voetbal zo leuk maakt!

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk was het grasveld bij Warmunda niet best, maar daar kunnen we de 3-2 nederlaag echt niet helemaal aan ophangen. We konden daar met ons technisch verzorgde voetbal gewoon minder goed uit de voeten. En als je dan ook nog diverse langdurige blessures en enkele afwezigen hebt, o.a. door een enkele schorsing, dan wordt onze selectie best smal”, aldus de realistisch verhalende Roodenburg-verdediger Sabir Serraj.

,,Het enthousiasme van onze ongeveer honderdvijftig thuissupporters zorgt er elke keer weer voor dat je als team over het dode punt komt. Mooi dat we mede hierdoor met ons karakteristieke spelletje een 0-1 achterstand, door mijn fout, konden ombuigen in een 3-2 voorsprong en eindstand. En nu zaterdag een belangrijke pot tegen NSV’46”, verhaalde Sohrab Safi, Warmunda-middenvelder.

Waar de thuisploeg een week eerder met 0-4 won bij Stompwijk’92 noteerde Roodenburg een 2-5 nederlaag tegen NSV’46 die vooral tot stand kwam na de Leidse rode kaart tien minuten voor tijd. Toen ging het Leidse kaarsje uit, een passende zinsnede in de aanloop naar Kerstmis. Het bracht Warmunda op plek zes met zeventien uit negen en de vereniging uit Leiden Noord op plek acht met dertien uit negen met wel aanmerkelijk veel meer tegendoelpunten dan de bespelers van sportpark Het Overbos. Maar hoe anders zou deze wedstrijd starten en verlopen?

Safi: ,,We begonnen echt slap aan deze wedstrijd. Ik heb er achteraf ook geen verklaring voor, want je moet Roodenburg niet in haar spel laten komen. Door mijn fout scoorden zij na acht minuten al de 0-1. Maar gedragen door ons fanatieke thuispubliek ging er bij ons een tandje bij, wakker geschud misschien? Het was Menno van Noort die een paar minuten later een hoekschop in één keer achter hun doelman in het Roodenburg-doel liet verdwijnen. En twee minuten later was het Thomas van Kesteren die een voorzet van rechts mooi binnentikte, 2-1. Vanaf dat moment controleerden wij voor rust het spel.”

Mooi om te horen hoe Serraj van Roodenburg helder die eerste helft analyseerde: ,,We kennen Warmunda goed, onze trainer Mohamed Bougrine heeft daarop  de opstelling ook wat aangepast, en we zetten ze direct goed vast. Zo scoorde Achraf Azarfane ook snel 0-1 na een fout bij hen achterin. We zochten de aanval, er waren ook mooie stevige duels om de bal, maar het spelletje van Warmunda met voortdurend de lange bal achter onze verdedigers ligt ons niet zo. En dit veld leende zich ook niet echt voor ons bekende spelletje met technisch verzorgd voetbal. Zo gingen we zelfs met een 2-1 achterstand de rust in.”

Waar de Warmunda-trainers Barry van Rijn en Remco Breuer in de rust vooral hamerden op niet te gehaast gaan spelen en vooral zo te blijven doorgaan, was het in de Roodenburg-kleedkamer niet veel anders. Serraj: ,,Onze trainer Mo gaf ook aan dat er ondanks de 2-1 achterstand niet veel aan de hand was. Maar dat we toch echt na rust moesten proberen om niet teveel mee te gaan in hun spelletje van lange ballen en meer zelf te gaan voetballen. Daar hebben we immers de spelers voor!” Maar hoe zou het uitpakken na de Warmondse thee?

,,We pakten het lekker op want na een kwartier spelen scoorde Van Kesteren de 3-1 uit een klutsbal voor hun doel. We kregen ook diverse kansen op de 4-1 maar waar wijzelf niet scoorden, deed Roodenburg het tien minuten voor tijd wel. Deze 3-2 werd uiteindelijk de eindstand ook al waren er best nog spannende momenten voor beide doelen. Er waren voor ons ook wat kansen op de 4-2. Maar na afloop overheerste een blij en opgelucht gevoel, weer drie punten in de knip”, aldus Warmunda-middenvelder Safi.

Roodenburg maakte er ook na rust een heerlijke wedstrijd van. Serraj: ,,We groeiden in deze wedstrijd, maakten goed loopacties, maar balen dat je een kwartier na rust uit een scrimmage voor ons doel weer een tegentreffer krijgt. De ruimtes werden steeds groter op het veld, wij waren ook meer op hun helft te vinden, maar zij hielden toch de grip op de wedstrijd. En tien minuten voor tijd maakte Mohammed Foudal de 3-2 na een mooie voorzet van Azarfane. Die bal verdween zo in de verre hoek achter hun doelman. Er werd gewisseld en met een extra spits kwamen we op vier aanvallers. We waren echt veel aan de bal, ik zag Warmunda instorten en er werd ook meer geschreeuwd bij hen, maar meer dan twee keer een gevaarlijk moment voor hun doel werd het toch niet. Dus met een teleurgesteld gevoel zaten we met deze 3-2 nederlaag na afloop in de kleedkamer.”

Met deze 3-2 zege steeg Warmunda naar plek vijf met twintig uit tien (23-17) in deze vierde klasse A waar Roodenburg één plekje zakte, naar negen net boven de beruchte ‘streep’, met dertien uit tien (18-30). Komende zaterdag zal Warmunda bij het inhaalprogramma thuis tegen NSV’46 aan de bak moeten. Zij staan vierde met ook twintig uit tien. Roodenburg staat ingepland uit bij MMO, laatste met één uit acht, maar met deze regenrijke periode werkt hun grasmat niet echt mee door vele afkeuringen.

Serraj: ,,We gaan het zien, ook wetende dat we het technisch verzorgde voetbal van Roodenburg moeilijk kunnen vertonen op dergelijke grasvelden. Tot slot wil ik nog wel zeggen dat iedereen op dit sportpark zaterdag heeft kunnen genieten van een heerlijke wedstrijd.”

Safi: ,,NSV’46 is een bekende ploeg voor ons, een goede ploeg ook met prima versterkingen dit seizoen. Maar ik voetbal nu vier jaar bij Warmunda en wat ik altijd prachtig vind zijn die vele thuissupporters die naar het sportpark komen en als een dertiende man achter ons gaan staan. Die hebben we zaterdag zeker weer nodig.”

Warmunda – Roodenburg 3-2 (2-1). 8. Azarfane 0-1, 12. M. van Noort 1-1, 14. Van Kesteren 2-1, 60. Van Kesteren 3-1 en 80. Foudal 3-2.