zondag, december 10, 2023
HomeMeerburgInterviews MeerburgSem Overduin: ,,Het zit Meerburg eindelijk ook wat mee"

Sem Overduin: ,,Het zit Meerburg eindelijk ook wat mee”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Alle clubs hebben per seizoen te maken met blessures, maar bij Meerburg was het wel heel erg raak in het voorbije en dit seizoen. Eindelijk lijkt dat leed wat achter de rug en dat is terug te zien in de resultaten. De ploeg van Jelle Korbee heeft zich los gemaakt van de onderste helft van de ranglijst en kan wellicht nog een prijs ophalen om alsnog een gooi te kunnen doen naar de derde klasse. Zo ver is het echter nog lang niet, maar de 4-3 zege op SJC werd wel gekoesterd en in de armen gesloten. Voor de Noordwijkers viel het doek. De zwartwitten degraderen net als Kickers’69 naar de vijfde klasse.

Sem Overduin was ook lang afwezig en is nog steeds niet geheel fris. Toch was de middenvelder blij met een invalbeurt en het feit dat de ergste malheur verleden tijd lijkt te zijn. ,,Ik heb er acht tot negen maanden uit gelegen en bij terugkomst kreeg ik weer een terugslag. Mijn aanvankelijke blessure leverde vervolgens andere blessures en pijntjes op. Dat viel me best zwaar, maar geleidelijk aan probeer ik het achter mij te laten. Het past wel in het verhaal van Meerburg want we hebben wedstrijden gehad waarin we zeven of acht basisspelers misten. Tja, dan lever je het nodige in natuurlijk. Maar het zit inmiddels wat meer mee. Ik denk dat we er best uit zijn gekomen en met vier overwinningen op rij tellen weer mee. We hebben het weer in eigen hand om de derde periode goed af te sluiten. Het zou mooi zijn als we alsnog een prijs pakken. Zeker ook voor de afscheid nemende trainer. We gaan er dus zeker voor, hoewel we het onszelf tegen SJC best onnodig lastig hebben gemaakt.”

Max van Steen had al snel twee treffers op zijn naam staan en vanaf dat moment leek Meerburg volgens Overduin gemakzuchtig te worden. Het leverde een tegentreffer op en de 2-1 was ook de ruststand aan de Zoeterwoudse Rijndijk. Het werd zelfs  na de onderbreking 2-2 uit een fraaie treffer van de kustbewoners. ,,Ik dacht toen wel het zal toch niet gebeuren dat we vandaag punten laten liggen, maar gelukkig werd het via een gelukkig moment 3-2 waarbij er volgens mij met de rug werd gescoord. Tom Klumperman leek ons in veilige haven te brengen, maar zij kwamen nog eenmaal terug. Vervolgens moesten we de ruim bemeten extra tijd doorkomen en dat lukte. Al met al wel een verdiende zege, maar we hebben het zeker niet allemaal goed gedaan.”

Het gemis van spelers gedurende een lange tijd brak Meerburg op, maar er wordt dus wel weer gelachen bij de withemden. ,,Zevenhoven en BSC’68 spelen om de titel en dat zijn degelijke ploegen met ervaring. Het is echter niet zo dat wij daar veel voor onder doen. Enkel hebben we een goot deel van het seizoen achter de feiten aan gelopen. Gelukkig staan we inmiddels vierde en bij de bovenste ploegen is ook waar men ons verwacht. Het is en blijft echter moeilijk om je uit deze klasse te spelen. Dat zie je ook aan Teylingen bijvoorbeeld. Het geloof is er dat er nog iets moois uit kan rollen. We treffen nu Hazerswoudse Boys en Warmunda en kunnen onze positie verbeteren. Daarna spelen we de kraker tegen SJZ. De maand mei wordt interessant. En volgend seizoen zeker ook, want dan komt broer Levi deze kant op. We speelden bij RCL al wat vaker met elkaar, maar ik zie bij Meerburg wel meer mogelijkheden om vaker met elkaar te gaan spelen. Maar dat is voor later.”

Scoreverloop: Van Steen 1-0, Van Steen 2-0, Steenvoorden 2-1, Verkade 2-2, Van Zijp 3-2, Klumperman 4-2, Hoogervorst 4-3.

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, Weijers, Pracht, Vaan Braak, Straathof, Van Huis, Van Haaster, F.Hazenberg, Barthen, Klumpermn, Van Steen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read