maandag, mei 20, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70SJZ doet zichzelf tekort tegen LSVV'70

SJZ doet zichzelf tekort tegen LSVV’70

-

Vierde Klasse A (zaterdag)- Het 1-1 gelijkspel in de Kikkerpolder tussen LSVV’70 en SJZ voelde voor de ploeg van SJZ- trainer Arie van Duijn aan als een nederlaag, terwijl de rood-witte studentenploeg het ene punt na afloop hartstochtelijk koesterde.

De bezoekers, die de gehele wedstrijd de betere ploeg waren, verzuimden de handenvol kansen te verzilveren en mochten zelfs niet klagen dat in de slotfase de thuisploeg nog met de volle buit van het veld stapte. Aan Leidse zijde was doelman Lodewijk Bloemzaad, de stand in voor de afwezige gebroeders Waasdorp, de absolute uitblinker. Bij de Zoeterwoudenaren was de negentien jarige Timo Lagerberg de meest opvallende speler, die vooral LSVV’70 verdediger Martijn Theunissen een lastige middag bezorgde.

Na kansen over en weer, waar de meesten voor de bezoekers te noteren waren, zag Gerben Groenendijk namens de thuisclub zijn vrije trap op de doellat belanden. Lagerberg kon zijn voortreffelijke aanname, even later, van de terugspringende bal niet bekronen met een treffer. Aan de andere zijde zorgden de goed genomen hoekschoppen van Groenendijk voor het nodige gevaar in het domein van SJZ doelman Oscar Koek.

De gasten, makkelijk en verzorgd voetballend, kwamen na een half uur spelen verdiend op voorsprong. Lagerberg bekroonde zijn sterke spel met de openingstreffer uit de assist van Mark Griffioen (0-1). De hoekschop van Paulus Egberts op slag van rust, losgelaten door doelman Koek , had verder geen gevolgen.

Het altijd onberekenbare LSVV’70 kwam al snel in de tweede helft op gelijke hoogte. Jiddo Doornenbal versloeg met een achterwaartse kopbal de Zoeterwoudse doelman: 1-1.  Een schitterende volley van Lagerberg, even knap verwerkt door keeper Bloemzaad, luidde het offensief in van de bezoekers. Vooral in die fase onderscheidde doelman Bloemzaad zich door uitstekend keeperswerk. Vooral de redding op een harde uithaal van Lagerberg was knap te noemen. Het werd eenrichtingsverkeer richting de Leidse veste en billenknijpen in de slotfase voor de gastheren. De ruimtes die de Kikkerpolder bewoners gegund werden door de groenwitten werd de ploeg van trainer Van Duijn bijna fataal.

Doornenbal, vanaf de middellijn dribbelend, kwam kracht tekort om doeltreffend uit te halen. Na de kopbal van Jurgen Bouwman tegen de deklat en hectische momenten in de zestien van de thuisclub en een gemiste kopkans van de Zoeterwoudenaren werd met de 1-1 stand de kleedkamer opgezocht.

Uitblinker Lagerberg: ,,We waren de bovenliggende partij en hadden de wedstrijd al voor rust moeten beslissen. SJZ kreeg veel kansen, maar we vergaten te scoren. Dit was zeker een tegenvaller na de vijf overwinningen op rij. Dit moeten wij onszelf verwijten.”

Bloemzaad, uitblinker aan Leidse kant: ,,Op zich is het geen goed teken dat de doelman de uitblinker is. Iedereen was ondersteunend en als het fout was gegaan had ik geen verwijt gekregen. Met veel tegenhouden en nog een punt pakken mag je tevreden zijn.”  De doelwachter keepte tot zijn veertiende en na vier jaar in de V.S. gevoetbald te hebben kwam hij terug naar Leiden en belandde bij LSVV’70.

Volgende week ontvangt SJZ het op de zesde plaats staande NSV’46 en de Leidenaren nemen de handschoen op tegen Meerburg.

LSVV’70-SJZ  1-1 (0-1). 38. Lagerberg 0-1, 49. Doornenbal 1-1.

Basisopstelling LSVV’70: Bloemzaad, Van der Graaf, Theunissen, Leugering, Egberts, Groenendijk, Loos, Doornenbal, Van Beuningen, Verdoes, Van der Mey.

Basisopstelling SJZ: Koek, De Klerk, Van Kampen, Plooy, Mitchel Hensing, Griffioen, Van Rijn, Versteegen, De Goede, Mike Hensing, Lagerberg.

 

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read