donderdag, mei 23, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ geeft Woubrugge een lesje ‘effectief afronden van de aanval’  

SJZ geeft Woubrugge een lesje ‘effectief afronden van de aanval’  

-

Vierde klasse A (zaterdag) – De 0-3 uitzege van SJZ bij Woubrugge zorgde voor een opgelucht gevoel bij trainer Kevin Bos van de groen-witten uit Zoeterwoude. Maar ook Woubrugge-trainer Joey Rietbroek kon ondanks deze nederlaag positieve elementen uit het vertoonde spel meenemen naar hun volgende wedstrijd. Wat ook zeker was dat na afloop er vast en zeker vele bekers warme chocolademelk met slagroom over de toonbank in de kantine zijn gegaan voor de aanwezige trouwe supporters in het mistroostige weer langs de lijn op sportpark Bateweg Noord. Want van het vertoonde spel van beide ploegen werd niet iedereen warm in die negentig minuten.

Woubrugge, ‘der Angstgegner aus der polder’ voor SJZ, was hard toe aan minstens één puntje na de laatste vier nederlagen. Dat verklaarde ook hun elfde plek met drie uit vijf. En SJZ, speciaal doordeweeks willen trainen op echt gras maar door de storm en de stortbuien kwam hier weinig van terecht, was de trotse koploper op doelsaldo met dertien uit vijf. Hun topscorer Jari van Kampen was helaas verhinderd. Tim van Rijn van Woubrugge keek helder op de wedstrijd terug: ,,We startten sterk en waren tot halverwege de eerste helft zeker gelijkwaardig aan SJZ. Echte kansen kregen we niet maar hoe zou een trainer het zeggen…? We stonden gewoon goed! Maar zij werden toen wel sterker. En van de drie echte grote kansen die ze kregen, gingen er twee kort voor rust in.”

Roy Versteegen kon niet wachten om deze doelpunten te beschrijven: ,,Het waren beide zeer fraaie treffers. Eerst scoorde Marc Griffioen de 0-1 vanaf de rand van het zestienmetergebied uit een droomvoorzet van Dave Plooij en even later kreeg Joey Vink vanaf de achterlijn de bal bij Ricardo Rietkerken, 0-2. Heerlijk om zo de rust in te gaan, wetende dat ons spelletje van hoog druk zetten dit seizoen ook nu weer prima hielp en… we gaven weer geen kans weg.”

In de rust waren in beide kleedkamers met deze tussenstand toch tevreden trainers aan het woord. Rietbroek van Woubrugge bevestigde dat het goed ging en, daar is die dan, ze goed stonden en de doelpunten ontstonden door individuele foutjes dus vooral zo doorgaan. Deze mooiste uitspraak ooit van zanger-danser Barry Stevens was ook uit de mond van SJZ-trainer Bos te beluisteren. Zo blijven voetballen en net als voor rust niks weggeven was het credo van hem met in het achterhoofd dat hij al blij was dat door de weersomstandigheden Woubrugge van het zompige en zware natuurgrasveld was uitgeweken naar kunstgras.

Van Rijn: ,,We hadden voor de tweede helft wat omgegooid, zo moest ik wat meer verdedigend gaan spelen op het middenveld op hun beste man en dat ging prima al zeg ik het zelf. SJZ was wel wat meer aan de bal en bij ons verliep het spel best goed tot randje zestien en daar bleef het dan ook te vaak bij. Na hun derde treffer bleven we wel doorgaan, maar echte kansen kregen wij niet meer en… SJZ ook niet. Daar kunnen we in ieder geval kracht uit putten voor de komende wedstrijden. De laatste paar speelminuten was bij beide ploegen de energietank aardig leeg en was de blik meer gericht op het laatste fluitsignaal.”

,,Ik geef maar twee kwalificaties mee aan de gespeelde tweede helft ‘saai’ en ‘slordig’. Gelukkig wist Daan van Rijn een hoekshop van Griffioen na een uurtje spelen perfect in te koppen. Deze 0-3 werd uiteindelijk ook de eindstand. Ons vertoonde spel was absoluut minder dan vorige week tegen FC Oegstgeest, maar voor dit resultaat uit bij Woubrugge had ik vooraf blind getekend en mogen we zeker tevreden zijn.”

Hiermee zakte Woubrugge naar plek twaalf in deze vierde klasse A met drie uit zes (6-14) en bleef SJZ koploper op doelsaldo met zestien uit zes (22-2!). Komende zaterdag gaat Van Rijn met Woubrugge uit naar NSV’46, de nummer vijf op de ranglijst, waar SJZ bij Floreant op bezoek gaat, negende op de ranglijst. SJZ is zo weer één stapje verder om de doelstelling van dit seizoen, het behalen van de nacompetitie, handen en voeten te geven. En zeker met hun nieuwe wijze van spelen ook erg leuk om te zien voor de vele supporters. Woubrugge kan zich voor de rest van dit seizoen zeker getroost voelen door deze uitspraak van Cruijff ‘voetbal is een spel van fouten en wie de minste fouten maakt, wint!’.

Woubrugge – SJZ 0-3 (0-2). 40. Griffioen 0-1, 43. Rietkerken 0-2 en 66. Van Rijn 0-3.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read